A leveshez
1 nagy fej vöröshagyma
6 dkg vaj
5 dkg finomliszt
5 dl zöldség alaplé
5 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet köménymag (őrölt)
A tálaláshoz
15 dkg ementáli sajt (reszelt)
4 db jalapeño (üveges, csípős)
3 szelet kenyér (darabolva)
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, vajon üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és aranysárgára sütjük.
A zöldséglevest és a tejet apránként hozzáadjuk, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, majd lefedve kis lángon 20 percig főzzük.
A sajtot lereszeljük, a 2/3 részét beleszórjuk a levesbe, hozzáadjuk a jalapeno paprikát (ízlés szerint, de figyeljük rá, hogy lehet egy kanál után még nem érezzük elég csípősnek, de egy tányér esetében az már akár túl csípős is lehet!).
Az egészet botmixerrel összeturmixoljuk, majd további 10 percet főzzük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, és kis darabokra vágjuk.
A kész levest kenyérdarabbokkal, és resztelt sajttal megszórva tálaljuk.
1. A gombóchoz a darált csirkehúst összedolgozzuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével, a tojással és a fűszerekkel. 2. Egy 3 literes lábasban a vaj felét felhevítjük, me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, és csomóme...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zsemlét beáztatjuk vízbe, majd alaposan kinyomkodjuk, majd a húshoz keverjük a többi hozzávalóval együtt. Félretesszük. A hagymát felaprítjuk, a zöldségeket csíkokra...
Elkészítési idő: 4 fő Nehézség: KönnyűA forró olajra öntjük az apró kockára vágott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, kb. 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és azzal is jól átpirítjuk. Rádobjuk a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű