A leveshez
1 nagy fej vöröshagyma
6 dkg vaj
5 dkg finomliszt
5 dl zöldség alaplé
5 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet köménymag (őrölt)
A tálaláshoz
15 dkg ementáli sajt (reszelt)
4 db jalapeño (üveges, csípős)
3 szelet kenyér (darabolva)
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, vajon üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és aranysárgára sütjük.
A zöldséglevest és a tejet apránként hozzáadjuk, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, majd lefedve kis lángon 20 percig főzzük.
A sajtot lereszeljük, a 2/3 részét beleszórjuk a levesbe, hozzáadjuk a jalapeno paprikát (ízlés szerint, de figyeljük rá, hogy lehet egy kanál után még nem érezzük elég csípősnek, de egy tányér esetében az már akár túl csípős is lehet!).
Az egészet botmixerrel összeturmixoljuk, majd további 10 percet főzzük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, és kis darabokra vágjuk.
A kész levest kenyérdarabbokkal, és resztelt sajttal megszórva tálaljuk.
Leves elkészitése A vöröshagymát apróra vágjuk és étolajon megdinszteljük majd megszórjuk fokhagymával kicsit megfutatjuk és a fölkockázott karalábét , sárgarépát petrezselye...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csirkét megtisztítjuk, megmossuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk. Elkészítés: A csirkét annyi vízben, ami ellepi, feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját. A...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesA kókuszzsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott vöröshagymát. Közben a húst megmossuk, és nagyobb kockára vágjuk. Rádobjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket megpuco...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KözepesElkészítés A karfiolt rózsáira szedem, a sárgarépát, a fehérrépát és az édesburgonyát megpucolom és felkarikázom, a hagymát és a fokhagymát megtiszítom és felaprítom....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű