A leveshez
1 nagy fej vöröshagyma
6 dkg vaj
5 dkg finomliszt
5 dl zöldség alaplé
5 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet köménymag (őrölt)
A tálaláshoz
15 dkg ementáli sajt (reszelt)
4 db jalapeño (üveges, csípős)
3 szelet kenyér (darabolva)
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, vajon üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és aranysárgára sütjük.
A zöldséglevest és a tejet apránként hozzáadjuk, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, majd lefedve kis lángon 20 percig főzzük.
A sajtot lereszeljük, a 2/3 részét beleszórjuk a levesbe, hozzáadjuk a jalapeno paprikát (ízlés szerint, de figyeljük rá, hogy lehet egy kanál után még nem érezzük elég csípősnek, de egy tányér esetében az már akár túl csípős is lehet!).
Az egészet botmixerrel összeturmixoljuk, majd további 10 percet főzzük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, és kis darabokra vágjuk.
A kész levest kenyérdarabbokkal, és resztelt sajttal megszórva tálaljuk.
Se taie carnea cubulete. Se pune intr-o oala si se adauga 3,5 l apa rece. Se fierbe totul la foc mediu pentru circa 15-20 de minute timp in care se spumeaza foarte bine. Ulte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron/olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedv...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesEgy lábosba kis lángon felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínű rántást készítünk. Lehúzzuk a tűzről hogy a paprika ne égjen meg és hozzáadjuk, a pir...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókból összeállítom a gombócokat, állni hagyom. A zöldségeket megpucolom, majd hosszúkásra szeletelem és annyi vízzel, amennyi ellepi, felteszem főni, hozzáadva a hagymák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű