Családireceptkönyv.hu

Csípős sajtkrémleves


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A leveshez
1 nagy fej vöröshagyma
6 dkg vaj
5 dkg finomliszt
5 dl zöldség alaplé
5 dl tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csipet köménymag (őrölt)

A tálaláshoz
15 dkg ementáli sajt (reszelt)
4 db jalapeño (üveges, csípős)
3 szelet kenyér (darabolva)

Elkészítés:


A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, vajon üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és aranysárgára sütjük.
A zöldséglevest és a tejet apránként hozzáadjuk, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük, majd lefedve kis lángon 20 percig főzzük.
A sajtot lereszeljük, a 2/3 részét beleszórjuk a levesbe, hozzáadjuk a jalapeno paprikát (ízlés szerint, de figyeljük rá, hogy lehet egy kanál után még nem érezzük elég csípősnek, de egy tányér esetében az már akár túl csípős is lehet!).
Az egészet botmixerrel összeturmixoljuk, majd további 10 percet főzzük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, és kis darabokra vágjuk.
A kész levest kenyérdarabbokkal, és resztelt sajttal megszórva tálaljuk.

Csípős sajtkrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Burgonyagombóc leves (Anyu féle)
Burgonyagombóc leves (Anyu féle)

A forró olajon, 2 evőkanál lisztet aranysárgára pirítok, állandó keverés mellett. Tűzről lehúzva belekeverjük az apróra vágott hagymát, és a paprikakrémet és azonnal ráöntök 2 dl...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Zöldborsóleves 1
Zöldborsóleves 1

Kevés olajon megpárolom a feldarabolt zöldségeket. Ha megpuhultak, megszórom liszttel és pirospaprikával, elkeverem, majd akkor ráöntöm a zöldborsót, levével együtt. Belerakom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
FOKHAGYMAKRÉMLEVES 15 PERC ALATT
FOKHAGYMAKRÉMLEVES 15 PERC ALATT

A fokhagymát megpucolom, sajtreszelőn lereszelem, az olívaolajon egy percet párolom, majd megszórom a liszttel és további 2-3 percet pirítom majd felöntöm a vízzel, sózom borsozom...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Brokkoli krém leves
Brokkoli krém leves

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és forrásban levő vízbe dobjuk. A krumplinak kicsit több idő kell a fövésre, mint a brokkolinak. A brokkolit szétszedjük kis csokrocskákra, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk