0.5 db fejessaláta
5 dkg kolozsvári szalonna
1 db tojás
1 l víz
1 tk só
2 tk ecet (10%)
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 csipet bors
2 ek tejföl
2 evőkanál liszt
1 ek napraforgó olaj
A salátát metéltre vágjuk, feltesszük a vízben főzni.
Hozzáadjuk a sót és az apró kockára vágott húsos szalonnált. Kb. 10 percig gyenge lángon főzzük.
Közben elkészítjük a tejfölös habarást és hőkiegyenlítés mellett behabarjuk a lét.
A tojást a rántottánál ismertek szerint megsütjük, közben apróra daraboljuk (mint a császármorzsánál) és hozzáadjuk a paprikát. Majd a levesünkbe öntjük.
Végül mehet az ecet.
Másfél zsenge karalábét megpucolunk, majd apróra kockázzuk. A felkockázott karalábét olajon megpároljuk, majd 1 ek. liszttel pirítjuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, és 2 db t...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, apróra vágjuk, a húsleveskockával, a tárkonnyal, a szerecsendióval ízesítjük. Felöntjük vízzel és puhára főzzük. Ezután turmixoljuk és 2 dl tejföllel felön...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1A babot előző este beáztatjuk jó sok vízbe. Másnap a répákat felkarikázzuk, a paradicsomot, és a húst is felaprítjuk. Babgulyás receptBabgulyás receptBabgulyás recept 2A babot e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a csirkemellet, megpucoljuk a zöldségeket (sárgarépa, hagyma, gyökér, zeller, karalábé). A sárgarépából 2 db-ot félreteszünk, a maradék hármat és a többi zöldséget a csi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű