Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Konyakos vadhúsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg vadnyúlhús csonttal
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg mélyhűtött zöldborsó
1 evőkanál durvára vágott petrezselyem
2 szál kakukkfű
30 ml konyak
1 dl tejföl

ételízesítő
őrölt fehérbors

Elkészítés:


A húst kicsontozzuk, leöblítjük, leszárítjuk, és kis kockákra vágjuk.

A csontját megmossuk, fél liter vízben pici sóval feltesszük főni. Amikor forr, lehabozzuk, és kis lángon, lassan 40-50 percig főzzük.

Közben megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket.

Nagyobb edényben felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a finomra vágott hagymát, és beletesszük a húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, fűszerezzük, és pici víz aláöntésével párolni tesszük.

Amikor a hús már félig megpuhult, beletesszük az apróra összevágott zöldségeket, a borsót, a finomra vágott kakukkfüvet és a konyakot. Az egészet elkeverjük. Rászűrjük a csontból főzött levet, és puhulásig főzzük a hozzávalókat.

Amikor puha, beleszórjuk a petrezselymet, belekeverjük a tejfölt, kiforraljuk, majd tálaljuk.

Konyakos vadhúsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zöldborsó - Borsóleves 3 - OK
Zöldborsó - Borsóleves 3 - OK

1. A sárgarépát megtisztítjuk, és apróbb darabokra vágjuk. 2. Egy kisebb fazékban olajat forrósítunk, megfuttatjuk rajta a sárgarépát, hozzáadjuk a zöldborsót és felengedjük kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Tünde
Nyelvbecsinált
Nyelvbecsinált

A nyelvet alaposan megmossuk, majd sós vízben főni tesszük. Ugyanúgy főzzük, mint a húslevest, alacsony lángon és a habját leszedjük. Amikor a nyelv félig puha, belerakjuk a meghám...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Vietnámi Gombaleves
Vietnámi Gombaleves

Először a gyömbért és a fokhagymát megpirítjuk, erre rátesszük a répát majd felöntjük vízzel. Amikor forr beletesszük a leveskockát (szigorúan vietnámit) majd a laskagombát, aztán...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kínai csípős-savanyú leves
Kínai csípős-savanyú leves

Oldj fel 0,5 dl Kukorica keményítőt ugyanannyi hideg vízben, egy villával keverd addig, amíg teljesen feloldódik. Vágd fel hosszában a szárított, vagy friss Chiliket, kapard ki a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk