Családireceptkönyv.hu

Konyakos vadhúsleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg vadnyúlhús csonttal
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg mélyhűtött zöldborsó
1 evőkanál durvára vágott petrezselyem
2 szál kakukkfű
30 ml konyak
1 dl tejföl

ételízesítő
őrölt fehérbors

Elkészítés:


A húst kicsontozzuk, leöblítjük, leszárítjuk, és kis kockákra vágjuk.

A csontját megmossuk, fél liter vízben pici sóval feltesszük főni. Amikor forr, lehabozzuk, és kis lángon, lassan 40-50 percig főzzük.

Közben megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket.

Nagyobb edényben felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a finomra vágott hagymát, és beletesszük a húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, fűszerezzük, és pici víz aláöntésével párolni tesszük.

Amikor a hús már félig megpuhult, beletesszük az apróra összevágott zöldségeket, a borsót, a finomra vágott kakukkfüvet és a konyakot. Az egészet elkeverjük. Rászűrjük a csontból főzött levet, és puhulásig főzzük a hozzávalókat.

Amikor puha, beleszórjuk a petrezselymet, belekeverjük a tejfölt, kiforraljuk, majd tálaljuk.

Konyakos vadhúsleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csontleves (paleo)
Csontleves (paleo)

A húst felöntjük vízzel, meghintjük sóval és feltesszük főni egy nagyobb lábosban, ami lehetőleg bőven ellepi. Ha a víz felforrt, „lehabozzuk”, fűszerezzük és „bezöldségezzük”. Elő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymakrém leves
Fokhagymakrém leves

A margarint felolvasztjuk és belerakjuk a lisztet majd az összezúzott fokhagymát. Ezután felöntjük a vízzel és a tejjel, belerakjuk a leveskockákat is. Sózzuk, borsozzuk. Ha felfor...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: GereHajnal
Vöröslencse leves
Vöröslencse leves

Olajon párold meg az apróra vágott hagymát, és a zúzott fokhagymát, majd tedd hozzá a reszelt gyömbért. Add hozzá a vöröslencsét, öntsd fel a húslevessel, ízesítsd a fűszerekkel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk