30 dkg vadnyúlhús csonttal
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg mélyhűtött zöldborsó
1 evőkanál durvára vágott petrezselyem
2 szál kakukkfű
30 ml konyak
1 dl tejföl
só
ételízesítő
őrölt fehérbors
A húst kicsontozzuk, leöblítjük, leszárítjuk, és kis kockákra vágjuk.
A csontját megmossuk, fél liter vízben pici sóval feltesszük főni. Amikor forr, lehabozzuk, és kis lángon, lassan 40-50 percig főzzük.
Közben megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket.
Nagyobb edényben felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a finomra vágott hagymát, és beletesszük a húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, fűszerezzük, és pici víz aláöntésével párolni tesszük.
Amikor a hús már félig megpuhult, beletesszük az apróra összevágott zöldségeket, a borsót, a finomra vágott kakukkfüvet és a konyakot. Az egészet elkeverjük. Rászűrjük a csontból főzött levet, és puhulásig főzzük a hozzávalókat.
Amikor puha, beleszórjuk a petrezselymet, belekeverjük a tejfölt, kiforraljuk, majd tálaljuk.
1. Megtisztítjuk a vöröshagymát és az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt fokhagymát, és még 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fűs...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű-
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymákat felaprítjuk, a laskagombát papírtörlővel letörölgetjük (ha kell, megmossuk és szárazra töröljük) és a keményebb részektől megszabadítjuk. A megtisztított gombát vékony...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHagymát felaprítom, 1 e.k. vajon megpárolom, felkockázom a zellert, burgonyát, répát, hozzáteszem a hagymához és annyi vízzel feltöltöm, hogy ellepje, sózzuk. Beleteszem a fűszerek...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű