30 dkg vadnyúlhús csonttal
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg mélyhűtött zöldborsó
1 evőkanál durvára vágott petrezselyem
2 szál kakukkfű
30 ml konyak
1 dl tejföl
só
ételízesítő
őrölt fehérbors
A húst kicsontozzuk, leöblítjük, leszárítjuk, és kis kockákra vágjuk.
A csontját megmossuk, fél liter vízben pici sóval feltesszük főni. Amikor forr, lehabozzuk, és kis lángon, lassan 40-50 percig főzzük.
Közben megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket.
Nagyobb edényben felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a finomra vágott hagymát, és beletesszük a húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, fűszerezzük, és pici víz aláöntésével párolni tesszük.
Amikor a hús már félig megpuhult, beletesszük az apróra összevágott zöldségeket, a borsót, a finomra vágott kakukkfüvet és a konyakot. Az egészet elkeverjük. Rászűrjük a csontból főzött levet, és puhulásig főzzük a hozzávalókat.
Amikor puha, beleszórjuk a petrezselymet, belekeverjük a tejfölt, kiforraljuk, majd tálaljuk.
A húst megmostam és vékony csíkokra vágtam. Megtisztítottam, megmostam és kis darabokra vágtam fel a zöldségeket. A felaprított vöröshagymát az étolajon megfonnyasztottam, majd h...
Elkészítési idő:A megtisztított és kockákra vágott zöldségeket a zöldborsóval együtt az olajban megpirítjuk, majd megszórjuk a petrezselyemzöld felével és a lestyánnal, majd felöntjük annyi meleg...
Elkészítési idő:1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. 2. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal...
Elkészítési idő:Olajon megpirítjuk a csirke csontot, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. Hozzáadunk egy evőkanál sárga curryt, egy evőkanál zöld curry pasztát és négy evőkanál mézet. Ho...
Elkészítési idő: