Családireceptkönyv.hu

Tojásleves


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kis olaj
egy kanál liszt
pirospaprika
4-5 dl víz (minél több személyre főzzük, annál több, ez kb 2 felnőttnek elég)

köménymag
1 gerezd fokhagyma
2+2 tojás személyenként

Elkészítés:


A lisztből és az olajból egy fazék alján rántást készítünk, rádobjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Megsózzuk, belereszeljük a foghagymát, hozzáadjuk a köménymagot és felforraljuk.
Mikor felforrt, 2 tojást gyorsan beleütünk és gyors mozdulatokkal megkeverjük. Így kapjuk a csurgatott részt. Fel lehet verni előre is a tojásokat egy tányérban és a levesbe önteni.
A másik két tojást óvatosan a forrásban lévő levesbe ütjük, de ezeket nem keverjük meg, így kapjuk az absztrakt formájú kemény tojásokat. Ha szép, szabályosakat szeretnénk, akkor a tojásokat egyesével üssük egy merőkanálba és annak segítségével merítsük le a leves aljára. Semmiképp ne keverjük meg 2-3 percig. A levest nagyon kicsi lángon főzzük további kb 8-10 percet, mintha sima kemény tojást főznénk és már kész is. Ízlés szerint adhatunk hozzá kis ecetet, ha valaki savanyún szereti (esetleg tejfölt is).

Tojásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Lebbencsleves
Lebbencsleves

A zöldségeket és a szalonnát előkészítjük, kockákra vágjuk. Előveszünk egy nagy lábast, amiben a levest is fogjuk főzni, és lepirítjuk a szalonnát. A megpirult szalonnát egy szűrő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Katalin
Görcsleves
Görcsleves

A lisztből és tojásból tésztát készítek. A hagymát megdinsztelem, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítem. A tésztát vékonyra nyújtom, megkenem a hagymával. Csíkokra hajtom, s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Lencseleves
Lencseleves

A beáztatott, megmosott lencsét sóval és babérlevéllel ízesített hideg vízben lassú tűzön feltesszük főni, miután megpuhult, berántjuk: a felhevített étolajon megpirítjuk a felaprí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Húsgombóc leves
Húsgombóc leves

A felolvasztott vajon megdinszteljük a karikára vágott sárgarépát. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát. Meghintjük 2-3 evőkanálnyi liszttel, majd r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk