kis olaj
egy kanál liszt
pirospaprika
4-5 dl víz (minél több személyre főzzük, annál több, ez kb 2 felnőttnek elég)
só
köménymag
1 gerezd fokhagyma
2+2 tojás személyenként
A lisztből és az olajból egy fazék alján rántást készítünk, rádobjuk a pirospaprikát és felöntjük vízzel. Megsózzuk, belereszeljük a foghagymát, hozzáadjuk a köménymagot és felforraljuk.
Mikor felforrt, 2 tojást gyorsan beleütünk és gyors mozdulatokkal megkeverjük. Így kapjuk a csurgatott részt. Fel lehet verni előre is a tojásokat egy tányérban és a levesbe önteni.
A másik két tojást óvatosan a forrásban lévő levesbe ütjük, de ezeket nem keverjük meg, így kapjuk az absztrakt formájú kemény tojásokat. Ha szép, szabályosakat szeretnénk, akkor a tojásokat egyesével üssük egy merőkanálba és annak segítségével merítsük le a leves aljára. Semmiképp ne keverjük meg 2-3 percig. A levest nagyon kicsi lángon főzzük további kb 8-10 percet, mintha sima kemény tojást főznénk és már kész is. Ízlés szerint adhatunk hozzá kis ecetet, ha valaki savanyún szereti (esetleg tejfölt is).
A zellergumót meghámozzuk és a szárzellerrel együtt megmossuk, kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Elkészítés: A vajon megfonnya...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsiradékon lisztet pirítok, majd félreveszem a tűzről és megszórom jó sok apróra vágott petrezselyemmel és teszek rá kevés őrölt pirospaprikát, majd felengedem hideg vízzel, jól ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát a zsíron dinszteljük ,hozzáadjuk a vékony kockára vágott burgonyát felöntsük vízzel,fűszerezzük.Majd ha megfőtt a burgonya botmixerrel turmixoljuk ,hozzá adjuk a tömlős s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsiradékkal és a liszttel világos rántást készítünk, ezt egy kis víz hozzáadásával csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zellerlevelet, a hagymát, a sót és a cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű