Családireceptkönyv.hu

Csurgatott tojásleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db tojás
2 evőkanál finomliszt (+ 1 kk)
3 ek napraforgó olaj
2 teáskanál fűszerpaprika
1 tk gulyáskrém
2.2 l víz
1 kk ecet (20%-os)
2 db babérlevél
1 teáskanál ételízesítő
2 kávéskanál só
bors ízlés szerint
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény

Elkészítés:


A 2 liter vizet feltesszük főni, beletesszük a sót, borsot, ételízesítőt, babérlevelet, köményt és az ecetet.
Rántást készítünk: az olajon aranysárgára pirítjuk a lisztet, majd félrehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát és a gulyáskrémet, majd felöntjük 2 dl vízzel, és addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik. Szűrőn keresztül beleengedjük a fűszeres lébe.
2 tojást felverünk 1 kk liszttel, majd a villánk segítségével folyamatosan, kavargatás mellett belecsurgatjuk a levesbe.
A maradék egész tojást beleütjük a levesbe, majd 5-6 perc főzés után kész is vagyunk.

költség: 400 Ft

Csurgatott tojásleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Legényfogó leves
Legényfogó leves

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, a felkarikázott vegyes zöldséget és a gombát. Sóval, borssal, paradicsompüréve...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkés csorbaleves
Csirkés csorbaleves

Feltesszük a vizet forrni, majd beletesszük a kockákra vágott csirkecombfilét és a szemes borsot. Kb. 10-15 percet főzzük, majd lehabozzuk. Hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: István
Húsleves
Húsleves

A húst megmossuk, feldaraboljuk kezelhető méretre, majd hideg vízben feltesszük főni. Ha felfőtt, gondosan lehabozzuk, majd beletesszük a vöröshagymát, fekete borsot, sót. Lassú tű...

Elkészítési idő: 2-4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Hal - Dunai halászlé 2 - OK
Hal - Dunai halászlé 2 - OK

1. A halat kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyétől, szeletekre vágjuk, megsózzuk. 2. Bográcsba, vagy leveses fazékba tesszük az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel és több,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk