6 db tojás
2 evőkanál finomliszt (+ 1 kk)
3 ek napraforgó olaj
2 teáskanál fűszerpaprika
1 tk gulyáskrém
2.2 l víz
1 kk ecet (20%-os)
2 db babérlevél
1 teáskanál ételízesítő
2 kávéskanál só
bors ízlés szerint
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
A 2 liter vizet feltesszük főni, beletesszük a sót, borsot, ételízesítőt, babérlevelet, köményt és az ecetet.
Rántást készítünk: az olajon aranysárgára pirítjuk a lisztet, majd félrehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát és a gulyáskrémet, majd felöntjük 2 dl vízzel, és addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik. Szűrőn keresztül beleengedjük a fűszeres lébe.
2 tojást felverünk 1 kk liszttel, majd a villánk segítségével folyamatosan, kavargatás mellett belecsurgatjuk a levesbe.
A maradék egész tojást beleütjük a levesbe, majd 5-6 perc főzés után kész is vagyunk.
költség: 400 Ft
A csirkemellet, a sárgarépát és a fehérrépát vékony csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük. Egy wokban felhevítjük az olajat, beletesszük a csirkemellet, ma...
Elkészítési idő: 50percA hozzávalókat egy fazékba tesszük fölöntjük vizzel és puhára fözzük. majd készitünk egy rántást. Az ét olajon a lisztett kb 2 pupos evökanál enyhén megpiritjuk és megszórjuk örö...
Elkészítési idő:Egy evőkanálnyi olajban közepes fakanálnyi lisztet megpirítunk. Levesszük a lángról majd és hozzáadjuk a tejfölt, paradicsompürét, paprikát. Ezt alaposan kikeverjük habverővel...
Elkészítési idő: 30 perc