8 db burgonya (nagy)
3 dkg vaj
1 evőkanál finomliszt
1 l szárnyas alaplé (készülhet leveskockából)
2 dl tejföl
só ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
A feltéthez
10 dkg bacon (kis darabokra vágva, pirítva)
10 dkg kolbász (kis darabokra vágva)
A hagymát összevágjuk, majd olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, fűszerezzük, majd rövid ideig pároljuk. Beletesszük a mustárt és a kockára vágott zöldsé...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A füstölt csülköt és a füstölt tarját érdemes kuktában elkészíteni, tehát együtt feltesszük főni 3 liter hidegvízbe, kb 60-70 perc alatt elkészül a kuktában. 2. Ezalatt megtisz...
Elkészítési idő: 145 perc Nehézség: KözepesOlajon megpirítom a felkockázott hagymást és zsemle színű rántást készítek a lisztből, vigyázva, hogy ne égjen meg. Felöntöm kb. 2 dl vízzel, és hozzáöntöm a közepesen sűrű paradic...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűElkészítés A hagymát nagyon finomra aprítom, kis kockákra vágom a csirkemellet, és együtt megpirítom kevés olajon vagy zsíron. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem a kockára vágo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű