- 40 dkg ritka csont
- 60 dkg marha hús
- 4 db sárgarépa
- 2 db petrezselyemgyökér
- 1 db hagyma
- fél zellergyökér
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 szelet karalábé
-2 db krumpli
- petrezselyem és zeller zöldje
-10 szem bors
- só
- ételízesitő
A húst és a csontot, 4 l hideg vízben felteszem főni lassú tűzön épp csak forrjon. A habot a tetejéről szűrővel leszedegetem. Mikor már nem habzik, beállítom úgy a tüzet, hogy a leves épp csak gyöngyözzön. Fedőt nem teszek rá, végig fedő nélkül főzöm.
Beleteszem a hozzávalókat és kb 1 órát főzöm (míg a hús megfő) Kikapcsolom a tüzet kiszedem a húst és a zöldségeket a levest még hagyom egy kicsit hogy ülepedjen és azután leszűröm .
A levestésztát külön kifőzöm vízben.
A főtt zöldségekkel tésztával és a főtt hússal tálalom,
Tetejére friss petrezselyemzöldet szórok.
1 A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. 2 A szalonnát...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA lencsét nem árt egy-két órával hamarabb beáztatni. Ha már megszívta magát, akkor ételízesítős vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne essen szét, mert azért egy pár percet még, a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt megmossuk, majd hosszában félbevágjuk, kimagozzuk. Ezt követően jobbról balról beirdaljuk úgy, hogy a héj részt nem vágjuk át. Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy ké...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vajat felolvasztjuk, megpároljuk benne a gombát és a petrezsleymet, majd addig pároljuik, míg el nem fő a leve. Ezután megszórjuk a liszttel, majd felöntjük a zöldség alaplével....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű