Hozzávalók 4 főre
» 1 db csirkemellfilé
» 0.5 dl étolaj
» 1 marék zöldborsó
» 2 db karalábé
» 1 csomag vegyes zöldség
» 1 csipet só
» 1 csipet bors
» 2 fej gomba
» 1 tk tárkony
» 4 db leveskocka
A csirkemellfilét megmosom, majd apró kockákra vágom. Egy mély fazékban felhevítem az olajat, ráteszem a húskockákat és fehéredésig pirítom. Megtisztítom a zöldségeket és felkockázom, felkarikázom őket. A következőket: hagyma, zeller, karalábé, répa, fehér répa, gomba, a húshoz adom. Felöntöm 2 liter vízzel, hozzáadom az 1 teáskanál tárkonyt és a 4 erőleves kockát, majd forrás után, fedő alatt, takarék lángon, mindent puhára főzök. Legvégül, a leveshez adom a zöldborsót és azt is puhára főzöm.
A lisztből és tojásból tésztát készítek. A hagymát megdinsztelem, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítem. A tésztát vékonyra nyújtom, megkenem a hagymával. Csíkokra hajtom, s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA babot előző este átválogatjuk és beáztatjuk langyos vízbe. Másnap a füstölt csülköt feltesszük főni. Amíg fő, megtisztítjuk a zöldségeket és karikára vágjuk. 10 perc fövés után...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucoljuk. A csirkét is alaposan átmossuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A húst a zöldségekkel, és két evőkanál sóval egy nagyobb fazékban feltesszük főni. Először á...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA burgonyachipshez meghámozzuk a burgonyát és zöldségszeletővel vékony szeleteket vágunk belőle. Leitatjuk róla a felesleges nedvességet, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A szel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű