2 vöröshagyma
1 kg krumpli
2 kg sárgarépa
zöldségalaplé
só, fokhagyma, gyömbér, máz garam masala (vagy ami az összetevőiből itthon van)
tejszín
a tetejére pirított bacon vagy sajt
a fűszerezéshez receptet néztem még a www.mindmegette.hu-n
1\3 resz krumpli, 2\3 resz repa meghamoz, feldarabol, vajon megparol 1-2 fej vöröshagymával, vizzel vagy zoldsegalaplevel felereszt es megfoz. Mikor puha minden, osszeturmixolom. Fuszerek: so, fokhagyma, gyomber, mez, garam masala, izles szerint mind. Nekem edes szokott lenni. A vegen lehet egy kis tejszint belekeverni, de anelkul is finom. Piritott baconnel talalom.
méz és tejszín csak a végén menjen bele.
A megmosott húst, csontot hideg vízben felrakom főni, a 2 evőkanál sót hozzáadom. (A víz kb. a fazék feléig ér). Ha felforr, szűrőkanállal leszedem a habot. Ezután hozzáadom a meg...
Elkészítési idő: kb. 3 óraA zöldborsót egy kis fazékba beletesszük, ráöntünk annyi meleg vízet, hogy ellepje, föltesszük főni.Forrás után gyenge lángon/vagy 2 es fokozatú lapon főzzük, amíg a borsó megpuhul...
Elkészítési idő: 1 ó.A margarint felolvasztjuk és belerakjuk a lisztet majd az összezúzott fokhagymát. Ezután felöntjük a vízzel és a tejjel, belerakjuk a leveskockákat is. Sózzuk, borsozzuk. Ha felfor...
Elkészítési idő:A recept nagyon egyszerű: mindent beleteszek a kuktába. Hideg vizet öntök rá, és felforralom. Amikor rotyog, lefedem, és nagyon alacsonyra veszem a lángot. Egy óra múlva ránézek, h...
Elkészítési idő: