2 vöröshagyma
1 kg krumpli
2 kg sárgarépa
zöldségalaplé
só, fokhagyma, gyömbér, máz garam masala (vagy ami az összetevőiből itthon van)
tejszín
a tetejére pirított bacon vagy sajt
a fűszerezéshez receptet néztem még a www.mindmegette.hu-n
1\3 resz krumpli, 2\3 resz repa meghamoz, feldarabol, vajon megparol 1-2 fej vöröshagymával, vizzel vagy zoldsegalaplevel felereszt es megfoz. Mikor puha minden, osszeturmixolom. Fuszerek: so, fokhagyma, gyomber, mez, garam masala, izles szerint mind. Nekem edes szokott lenni. A vegen lehet egy kis tejszint belekeverni, de anelkul is finom. Piritott baconnel talalom.
méz és tejszín csak a végén menjen bele.
A sárgaborsót jól leöblítjük, hideg vízben feltesszük főni, hozzátesszük az ételízesítőt, amikor már félig puha, hozzáadjuk az átmosott rizst. Puhára főzzük, sűríteni nem kell sem...
Elkészítési idő:A zöldségeket felteszem főni a hozzávalókkal. A zsemlét beáztatjuk,a vöröshagymát finomra vágjuk, a petrezselymet is felaprítjuk.Az étolajat felmelegítjük egy serpenyőben. A hag...
Elkészítési idő:Fél főzőkanál zsiradékkal és 1 főzőkanál liszttel rántást készítek. 1 púpos kanálka őrölt paprikát teszek bele, majd fölengedem vízzel. Megsózom, vegetázom, babérlevelet (zellerzöl...
Elkészítési idő: fél óraA babot előző este átválogatjuk, átöblítjük és hideg vízbe áztatjuk. Másnap a füstölt hússal együtt fazékba tesszük, felöntjük hideg vízzel beletesszük a szemes borsot, a babérle...
Elkészítési idő: