4 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 kisdarab zellergumo
1 kis fej hagyma
so, bors, piros paprika
zöldpetrezselyem
olaj
1 leves kocka (elhagyhato)
Gombochoz :
4 db kozepes krumpli
1 tojás
liszt
Eloszor a gombochoz a krumplit kockakra vagjuk,es keves soval foni tesszuk
Amikor megfott,leszurjuk es a levet felretesszuk
Amikor legalabb langyosra hult,akkor osszetorjuk,hozzaadjuk a tojast es annyi lisztet,hogy sem tul puha,sem kemeny ne legyen
A zoldseget megpucoljuk,megmossuk es felszeleteljuk
A hagymat kockakra vagjuk
Keves olajon megparoljuk a hagymat,hozzaadjuk a zoldsegeket,a leves kockat,sozzuk,borsozzuk,hozzaadjuk a piros paprikat is
Felontjuk a krumpli levevel,ha nem eleg,akkor vizzel potoljuk
Amikor a zoldsegek megpuhultak,a krumplis masszabol kisszebb gombocokat formazunk es a levesbe fozzuk
Amikor megnottek,es feljottek a leves tetejere akkor a leves kesz van
A vegen megszorjuk petrezselyemmel...
A szárított gombát leforrázzuk 2 pohárnyi (kb. 600 ml) vízzel és állni hagyjuk legalább fél órát. Minél jobban kiszáradt a gomba, annál tovább kell állnia. Amikor felpuhult, felönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a rózsáira szedett brokkolit, rövid ideig keverjük. Felöntjük 1 liter vízzel, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit rózsáira szedjük és megmossuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe, majd felengedjük kb 1 liter vízzel. Hozzátesszük a vajat, a leveskockát, a rozmaringot, a sót és végül a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. 2. A hagymát a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű