menu

Családireceptkönyv.hu

Sóskakrémleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy zacskónyi sóska, megtisztítva, felcsíkozva (fogalmam sincs mennyi volt súlyra, kb. bevásárlószatyornyi adag :) )
kb. 3 szem kisebb burgonya, tisztítva, apróra felkockázva (ez fogja sűríteni)
kb. 1,5 csomag újhagyma, megtisztítva, felkarikázva a zöldjével együtt
kevés vaj és olívaolaj
só és vegamix (natúr szárított zöldségek) vagy kb. 3-5 dl húsleves
frissen őrölt bors
kevés citromlé és cukor
1 evőkanál nem túl csípős dijoni mustár
1 nagy dobozos tejföl
pár deci tej
A tálaláshoz: pirított kenyér-, vagy zsemlekockák, főtt tojás, újhagyma

Elkészítés:


Az újhagymát (egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz) a vaj és némi olívaolaj keverékén kissé megfuttatom, rádobom a burgonyát, majd felöntöm annyi ízesített vízzel, vagy levessel, amennyi éppen ellepi, majd fedő alatt puhára főzöm. Közben megtisztítom a sóskát és felvagdosom, a tojást nem túl keményre főzöm, a kenyér- vagy zsemlekockákat pedig kevés olívaolajon megpirítom. Ha megfőtt a burgonya, beleteszem a sóskát is, és addig főzöm amíg összeesik (pár perc elég neki). Hozzáadom a kevés tejjel felhígított tejfölt., elkeverem, felforralom, ízesítem borssal, mustárral, kevés cukorral és citromlével, majd botmixerrel összeturmixolom. Ha túl sűrűnek találom, még öntök hozzá kevés tejet, ill. utánaízesítem, ha szükséges.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szezonon kívül természetesen használhatunk hozzá 1 csomag fagyasztott sóskát is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Zsályás-kakukkfüves fokhagymakrémleves
Zsályás-kakukkfüves fokhagymakrémleves

A meghámozott, egész fokhagymagerezdeket szegfűszeggel, a zsályával és a kakukkfűvel fűszerezett levesben forrald fel, majd mérsékelt tűzön lefedve főzd kb. 15 percig. A megfőtt l...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
PARADICSOMOS ZÖLDPASZULY LEVES
PARADICSOMOS ZÖLDPASZULY LEVES

A sargarepat megtisztitom es felszeletelem A hagymat aprora vagom Egy fazekban beleteszem a sargarepat,es a hagymat,utana feltoltom annyi vizzel amennyi levest akarok fozni Amik...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

A fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a f...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TEJFÖLÖS KRUMPLI LEVES
TEJFÖLÖS KRUMPLI LEVES

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk