menu

Családireceptkönyv.hu

Sóskakrémleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy zacskónyi sóska, megtisztítva, felcsíkozva (fogalmam sincs mennyi volt súlyra, kb. bevásárlószatyornyi adag :) )
kb. 3 szem kisebb burgonya, tisztítva, apróra felkockázva (ez fogja sűríteni)
kb. 1,5 csomag újhagyma, megtisztítva, felkarikázva a zöldjével együtt
kevés vaj és olívaolaj
só és vegamix (natúr szárított zöldségek) vagy kb. 3-5 dl húsleves
frissen őrölt bors
kevés citromlé és cukor
1 evőkanál nem túl csípős dijoni mustár
1 nagy dobozos tejföl
pár deci tej
A tálaláshoz: pirított kenyér-, vagy zsemlekockák, főtt tojás, újhagyma

Elkészítés:


Az újhagymát (egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz) a vaj és némi olívaolaj keverékén kissé megfuttatom, rádobom a burgonyát, majd felöntöm annyi ízesített vízzel, vagy levessel, amennyi éppen ellepi, majd fedő alatt puhára főzöm. Közben megtisztítom a sóskát és felvagdosom, a tojást nem túl keményre főzöm, a kenyér- vagy zsemlekockákat pedig kevés olívaolajon megpirítom. Ha megfőtt a burgonya, beleteszem a sóskát is, és addig főzöm amíg összeesik (pár perc elég neki). Hozzáadom a kevés tejjel felhígított tejfölt., elkeverem, felforralom, ízesítem borssal, mustárral, kevés cukorral és citromlével, majd botmixerrel összeturmixolom. Ha túl sűrűnek találom, még öntök hozzá kevés tejet, ill. utánaízesítem, ha szükséges.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szezonon kívül természetesen használhatunk hozzá 1 csomag fagyasztott sóskát is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Diána
Batátakrémleves (Édesburgonyakrémleves)
Batátakrémleves (Édesburgonyakrémleves)

A vöröshagymát apróra felszeleteljük és egy fazékban üvegesre sütjük, majd hozzá adjuk az összenyomott fokhagymát, ezt pár percig még pirítjuk. A zöldségeket megpucoljuk és felkock...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karalábé leves✓
Karalábé leves✓

hagyma-párolom+zöldségek+p.paprika+vízzel felöntöm+ízesítem+1 kanál liszt+víz :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos zöldborsó krémleves
Joghurtos zöldborsó krémleves

A hagymát felvágjuk és olajon üvegesre pároljuk. Beleöntjük a borsót és az apróra vágott zellerzöldet és pár perc alatt kicsit összepároljuk. A joghurtot csomómentesre keverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsóleves
Borsóleves

A répákat és a zellert felkockázzuk, majd kevés olajon pároljuk, pirítjuk kb 10 percig. Hozzáadjuk a zöldborsót és a petrezselymet jól átkeverjük, megsózzuk és felöntjük vízzel ame...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk