Családireceptkönyv.hu

Sóskakrémleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy zacskónyi sóska, megtisztítva, felcsíkozva (fogalmam sincs mennyi volt súlyra, kb. bevásárlószatyornyi adag :) )
kb. 3 szem kisebb burgonya, tisztítva, apróra felkockázva (ez fogja sűríteni)
kb. 1,5 csomag újhagyma, megtisztítva, felkarikázva a zöldjével együtt
kevés vaj és olívaolaj
só és vegamix (natúr szárított zöldségek) vagy kb. 3-5 dl húsleves
frissen őrölt bors
kevés citromlé és cukor
1 evőkanál nem túl csípős dijoni mustár
1 nagy dobozos tejföl
pár deci tej
A tálaláshoz: pirított kenyér-, vagy zsemlekockák, főtt tojás, újhagyma

Elkészítés:


Az újhagymát (egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz) a vaj és némi olívaolaj keverékén kissé megfuttatom, rádobom a burgonyát, majd felöntöm annyi ízesített vízzel, vagy levessel, amennyi éppen ellepi, majd fedő alatt puhára főzöm. Közben megtisztítom a sóskát és felvagdosom, a tojást nem túl keményre főzöm, a kenyér- vagy zsemlekockákat pedig kevés olívaolajon megpirítom. Ha megfőtt a burgonya, beleteszem a sóskát is, és addig főzöm amíg összeesik (pár perc elég neki). Hozzáadom a kevés tejjel felhígított tejfölt., elkeverem, felforralom, ízesítem borssal, mustárral, kevés cukorral és citromlével, majd botmixerrel összeturmixolom. Ha túl sűrűnek találom, még öntök hozzá kevés tejet, ill. utánaízesítem, ha szükséges.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szezonon kívül természetesen használhatunk hozzá 1 csomag fagyasztott sóskát is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Paradicsomleves
Paradicsomleves

◾️A lisztet az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. ◾️Ezután mehet bele a passata és a víz, a hagyma egészben valamint a só és a bors (ha szeretnétek bele...

Elkészítési idő: 10 perc + főzés
Nehézség: Könnyű
share
Zöldség - Zöldségleves - OK
Zöldség - Zöldségleves - OK

1. A zöldségeket apró kockára vágjuk és az olajon megpároljuk. 2. Amikor puhulni kezd, meghintjük a liszttel és felengedjük vízzel. 3. Ízesítjük sóval, vegetával, tálalásko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sültpaprika krémleves
Sültpaprika krémleves

A paprikákat levágjuk a torzsáról, a magot eltávolítjuk és a megpucolt fokhagymákkal berakjuk a sütőbe. Kb. 20 percet grillezzük, mikor látjuk hogy barnulnak és már puhák kivesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Karfiol - Karfiol leves 2 - OK
Karfiol - Karfiol leves 2 - OK

1. A karfiolt jól megmosva szedd szét rózsáira, s tedd gyengén megsózott, főzővízbe. Fedetlenül főzd puhára. 2. Egy evőkanál zsírból és egy csapott evőkanál lisztből csinálj ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk