menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös zöldbableves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg zöldbab
1 db hagyma
2 ek. ételízesítő(vegeta)
1-2 ek zsír
3 ek. liszt
5-6 dl tejföl

1 ek. ecet

Elkészítés:


A friss zöldbabot megtisztítjuk, két végüket lecsippentjük és az esetleges szálkákat lehúzzuk.


Megmossuk a zöldbabot, majd tetszés szerinti darabokra vágjuk.
Közben egy fazékban felteszünk forrni 2 liter vizet.


Beletesszük a kettévágott hagymát és az ételízesítőt.


Ha felforrt a víz, beletesszük a zöldbabot és kb 30 percig közepes lángon lefedve főzzük.


Ekkor picit megsózzuk, és egy kis rántással besűrítjük.
A rántáshoz a zsíron habzásig hevítjük a fele lisztet, majd kevergetve zsemleszínűre pirítjuk.
Kevés vízzel felöntjük és simára keverjük.
Hozzáadjuk a zöldbabhoz.
10 percig főzzük a levest, majd behabarjuk.
A tejfölt a maradék liszttel és kevés vízzel simára keverjük, majd szűrön keresztül a babra öntjük.
Elkeverjük, megvárjuk, hogy újra felforrjon és 2-3 percig csendesen főzzük még.

Megkóstoljuk, elég puha-e a bab, ha kell, kevés sót adunk hozzá és 1 ek ecettel beállítjuk az ízét.
Langyosan tálaljuk.

Tejfölös zöldbableves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
ALFÖLDI GULYÁSLEVES CSIPETKÉVEL
ALFÖLDI GULYÁSLEVES CSIPETKÉVEL

Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott húst, közben gyakran megkevergetjük. Felöntjük kb. 6-8 dl vízzel, megsózzuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Marhahúsleves
Marhahúsleves

1. A vízben feltesszük főni a húst. Nem sózzuk meg. 2. Ha felforrt, a habját leszedjük, takaréklángra állítjuk, és nagyon lassú tűznél főzzük kb. 3 és ½ órát. 3. Ekkor tess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Emőke
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal

Egy fazékban felforraljuk a vizet, beletesszük a húsleveskockát, a sót és a babérlevelet. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, és a hagymaszeleteket 8-10 perc alatt addig sütjük b...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Gulyásleves - a nagyi is így csinálta
Gulyásleves - a nagyi is így csinálta

A húst mossuk és tisztítsuk meg, majd vágjuk kis kockákra. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a húst,...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk