Családireceptkönyv.hu

Tejfölös zöldbableves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg zöldbab
1 db hagyma
2 ek. ételízesítő(vegeta)
1-2 ek zsír
3 ek. liszt
5-6 dl tejföl

1 ek. ecet

Elkészítés:


A friss zöldbabot megtisztítjuk, két végüket lecsippentjük és az esetleges szálkákat lehúzzuk.


Megmossuk a zöldbabot, majd tetszés szerinti darabokra vágjuk.
Közben egy fazékban felteszünk forrni 2 liter vizet.


Beletesszük a kettévágott hagymát és az ételízesítőt.


Ha felforrt a víz, beletesszük a zöldbabot és kb 30 percig közepes lángon lefedve főzzük.


Ekkor picit megsózzuk, és egy kis rántással besűrítjük.
A rántáshoz a zsíron habzásig hevítjük a fele lisztet, majd kevergetve zsemleszínűre pirítjuk.
Kevés vízzel felöntjük és simára keverjük.
Hozzáadjuk a zöldbabhoz.
10 percig főzzük a levest, majd behabarjuk.
A tejfölt a maradék liszttel és kevés vízzel simára keverjük, majd szűrön keresztül a babra öntjük.
Elkeverjük, megvárjuk, hogy újra felforrjon és 2-3 percig csendesen főzzük még.

Megkóstoljuk, elég puha-e a bab, ha kell, kevés sót adunk hozzá és 1 ek ecettel beállítjuk az ízét.
Langyosan tálaljuk.

Tejfölös zöldbableves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Káposzta - Debreceni leves savanyú káposztával - OK
Káposzta - Debreceni leves savanyú káposztával - OK

1. A káposztát kicsit összevágjuk, a sonkát felkockázzuk, a kolbászt karikára vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, rádobjuk a sonkát és kicsit együtt pirít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Tárkonyos zöldbableves
Tárkonyos zöldbableves

A vöröshagymát kockára, a répát és a fehérrépát karikára vágjuk és felhevített olajon magas hőfokon folyamatosan keverve pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és a...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Fűszeres lila káposztás leves
Fűszeres lila káposztás leves

1. A kókuszzsíron pirítsuk meg a szalonnát, ha teszünk bele, majd a hagymát süssük üvegesre. 2. A hagymával pirítsuk kb. fél percig a fűszereket, hogy kiengedjék az aromájukat, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Ersei gombakrém leves
Ersei gombakrém leves

Az erdei gombákat megmossuk, majd felszeleteljük, kevés libazsíron megfuttatjuk, majd sóval-borssal ízesítjük, és felöntjük 1 liter szárnyas alaplével. Hozzáadjuk a kis fej finomra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk