Családireceptkönyv.hu

Két fenséges lencseleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 vöröshagyma
2 sárgarépa
1 kisebb zellergumó
2 gerezd fokhagyma
40 dkg lencse
2 evőkanál paradicsompüré
pár csepp ecet
só, bors
olaj
Elkészítése:

A hagymát apróra vagdossuk és kevés olajon megdinszteljük. A répát és a zellert is vékony szeletekre vágjuk és egy másik edényben, kevés olajon megdinszteljük, majd a hagymához kavarjuk és felöntjük 2 liter vízzel. A paradicsompürét belekavarjuk. A megmosott lencsét beletesszük és felforraljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és fűszerezzük, lassú tűzön, fedő alatt készre főzzük. Amikor megfőtt, az ecetet is belekavarjuk és tálalhatjuk is

Elkészítés:


Lencseleves kolbásszal:

A kolbász különleges ízt ad ennek a csodás levesnek! Próbáld ki te is!

Hozzávalók:

1 vöröshagyma
1 sárgarépa
4 nagyobb burgonya
30 dkg lencse
1 szál csípős kolbász
só, bors
olaj
Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük a lencsét és felöntjük 2,5 liter vízzel. Amikor felforrt, a répát belereszeljük és fűszerezzük. Fedő alatt lassú tűzön főzzük. Amikor félig megfőtt, a felkockázott burgonyát és a meghámozott, felkarikázott kolbászt is hozzáadjuk. Készre főzzük, mielőtt tálalnánk, megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel.

Trükkök, tippek, praktikák:


A babona szerint, az év első napján lencsét kell enni! Az alábbi lencselevesek nagyon ínycsiklandóak, mind a kettő jó választás!

Két fenséges lencseleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nusika
Zöldborsó leves galuskával
Avatar Nusika Kedvelnék
Zöldborsó leves galuskával

A zöldborsót egy kis fazékba beletesszük, ráöntünk annyi meleg vízet, hogy ellepje, föltesszük főni.Forrás után gyenge lángon/vagy 2 es fokozatú lapon főzzük, amíg a borsó megpuhul...

Elkészítési idő: 1 ó.
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú tojásleves
Savanyú tojásleves

Egy lábosban zsírt hevítek, majd rádobom a tápióka keményítőt és folytonos keverés közben rántást készítek vele. Nem fog úgy megszíneződni mint a hagyományos liszt, ezért a színére...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marokkoi csicseriborso leves--Matyi Éva
Marokkoi csicseriborso leves--Matyi Éva

A hagymat finomra vagjuk, a repat felkockazzuk, a kaliforniai paprikat is nagyobb darabkakra vagjuk, A fokhagymat finomra vagjuk. A spenotleveleket ngyobb darabokra tepjuk , a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Mexikói csirke fajita leves
Mexikói csirke fajita leves

A csirkemellet mosd meg, sózd, borsozd, és forró (grill)serpenyőben 5-10 perc alatt (a hús vastagságtól függően) süsd át, amíg az oldala már kezd megpirulni. Tedd félre pihenni. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk