2 fej fokhagyma
1 közepes méretű vöröshagyma
200 ml tejszín
500 ml víz
500 ml tej
só, fehérbors
500 g bacon
2 db csirkehús leveskocka
cipó a tálaláshoz
A bacont apró kockákra daraboljuk, majd jó ropogósra sütjük. Egy keveset kiveszünk belőle, ezt fogjuk majd díszítéshez használni.
Hozzáadjuk az apróra darabolt vöröshagymát és fokhagymát, vigyázva, nehogy odaégjen. Felöntjük a vízzel és a tejjel, majd sózzuk, borsozzuk. hagyjuk, hogy legalább 1 órácskát elrotyogjon. Ezalatt az idő alatt a hagyma teljesen szétfő, nem szükséges turmixolni. Ha mégis maradnának benne darabkák, akkor fakanállal összenyomjuk.
Hozzáadjuk a tejszínt, majd jól összeforraljuk, de csak pár perc erejéig.
A cipót előmelegített sütőbe toljuk pár percre, hogy a cipó finom ropogós és meleg legyen.
Megtöltjük a forró levessel, ropogósra sült baconnel díszítjük.
Die Kartoffeln in mittelgroße Würfel schneiden und in der Brühe mit den übrigen Gewürzen kochen lassen. Sobald die Kartoffeln durch sind kann das in Würfel geschnittene Fleisch daz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz- A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. - A szalonnát ol...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felkockázzuk, és kacsazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldségféléket, és kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót (friss vagy fagyasztott).Mikor a zöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy egészen egyszerű krumplilevest teszek fel főni, pirospaprika nélkül. A kockára vágott zöldséget, az egész hagymát, fokhagymát annyi vízben teszem fel, amennyi jó bőven ellepi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű