2 fej fokhagyma
1 közepes méretű vöröshagyma
200 ml tejszín
500 ml víz
500 ml tej
só, fehérbors
500 g bacon
2 db csirkehús leveskocka
cipó a tálaláshoz
A bacont apró kockákra daraboljuk, majd jó ropogósra sütjük. Egy keveset kiveszünk belőle, ezt fogjuk majd díszítéshez használni.
Hozzáadjuk az apróra darabolt vöröshagymát és fokhagymát, vigyázva, nehogy odaégjen. Felöntjük a vízzel és a tejjel, majd sózzuk, borsozzuk. hagyjuk, hogy legalább 1 órácskát elrotyogjon. Ezalatt az idő alatt a hagyma teljesen szétfő, nem szükséges turmixolni. Ha mégis maradnának benne darabkák, akkor fakanállal összenyomjuk.
Hozzáadjuk a tejszínt, majd jól összeforraljuk, de csak pár perc erejéig.
A cipót előmelegített sütőbe toljuk pár percre, hogy a cipó finom ropogós és meleg legyen.
Megtöltjük a forró levessel, ropogósra sült baconnel díszítjük.
A batátát és a sárgarépát 1 liter vízben megfőzzük, hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát és egy kanál kókuszolajat vagy vajat. Botmix segítségével pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, cit...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucoljuk, és feldaraboljuk. A hagymákat kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük a húsleves lével. Hozzáadjuk a krumplit, és addig főzzük, míg megpuhul a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst (bármilyen, kedvenc húsunkból készíthető) apróbb kockákra, a zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé) daraboltam. Zsíron, apró kockákra vágott vöröshagymát dins...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jércét megmossuk, kis darabokra vágjuk. A felforrósított olajon először a hagymát sárgára fonnyasztjuk, majd a húsdarabokat körben lepirítjuk. Felöntjük 1 ½ l vízzel, megsózzuk,...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű