menu

Családireceptkönyv.hu

Baconös fokhagymakrémleves cipóban


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 fej fokhagyma
1 közepes méretű vöröshagyma
200 ml tejszín
500 ml víz
500 ml tej
só, fehérbors
500 g bacon
2 db csirkehús leveskocka
cipó a tálaláshoz

Elkészítés:


A bacont apró kockákra daraboljuk, majd jó ropogósra sütjük. Egy keveset kiveszünk belőle, ezt fogjuk majd díszítéshez használni.
Hozzáadjuk az apróra darabolt vöröshagymát és fokhagymát, vigyázva, nehogy odaégjen. Felöntjük a vízzel és a tejjel, majd sózzuk, borsozzuk. hagyjuk, hogy legalább 1 órácskát elrotyogjon. Ezalatt az idő alatt a hagyma teljesen szétfő, nem szükséges turmixolni. Ha mégis maradnának benne darabkák, akkor fakanállal összenyomjuk.
Hozzáadjuk a tejszínt, majd jól összeforraljuk, de csak pár perc erejéig.
A cipót előmelegített sütőbe toljuk pár percre, hogy a cipó finom ropogós és meleg legyen.
Megtöltjük a forró levessel, ropogósra sült baconnel díszítjük.

Baconös fokhagymakrémleves cipóban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Halászlé
Halászlé

1. A halat megtisztítom, felszeletelem és osztályozom. 2. A bogrács aljára teszem az apróra vágott hagymát, erre a halfejeket, farkakat, uszonyokat. 3. A tetejére jön a hal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Both Judit
Tiszadombi gombocleves
Tiszadombi gombocleves

A húst kockára vágjuk és egy kicsi olajon átsütjük. Vizzel felengedjük , szép lassan fözzük hozzáadjuk a zöldséget, sót l, borst és készre fözzük. A tüzről levéve hozzáadunk két...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csorba húsgombóccal
Csorba húsgombóccal

A rizst hideg vízbe áztatjuk néhány percig, majd sóval, borssal, petrezselyemzölddel, lestyánnal húsgombócot készítünk. Én mindig megvizezem a kezem, mert nedves kézzel könnyen fo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Gazpacho / spanyol zöldségleves
Gazpacho / spanyol zöldségleves

A leveskockából zöldséglevest főzünk. A zöldségeket kicsi darabokra vágjuk és a kenyérrel vagy a zsemlemorzsával összeturmixoljuk. Hozzáadjuk az olajat, a fűszereket, és megint öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk