2 fej fokhagyma
1 közepes méretű vöröshagyma
200 ml tejszín
500 ml víz
500 ml tej
só, fehérbors
500 g bacon
2 db csirkehús leveskocka
cipó a tálaláshoz
A bacont apró kockákra daraboljuk, majd jó ropogósra sütjük. Egy keveset kiveszünk belőle, ezt fogjuk majd díszítéshez használni.
Hozzáadjuk az apróra darabolt vöröshagymát és fokhagymát, vigyázva, nehogy odaégjen. Felöntjük a vízzel és a tejjel, majd sózzuk, borsozzuk. hagyjuk, hogy legalább 1 órácskát elrotyogjon. Ezalatt az idő alatt a hagyma teljesen szétfő, nem szükséges turmixolni. Ha mégis maradnának benne darabkák, akkor fakanállal összenyomjuk.
Hozzáadjuk a tejszínt, majd jól összeforraljuk, de csak pár perc erejéig.
A cipót előmelegített sütőbe toljuk pár percre, hogy a cipó finom ropogós és meleg legyen.
Megtöltjük a forró levessel, ropogósra sült baconnel díszítjük.
Elkészítés: Egy éjszakára beáztatjuk a babot. A csülköt a babbal együtt feltesszük főni kb. két és fél liter vízben. Ezután adjuk hozzá a leveshez a megpucolt zöldségeket, majd jö...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KözepesNövényi tejkészítő gépben
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A fokhagymákat összezúzzuk és az olajon megpirítjuk (nagyon figyeljünk, mert hamar meg tud égni). ◾️Ezután hozzáadjuk a lisztet és lepirítjuk. ◾️Felöntjük az alaplével, fűsze...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk. A lisztet rászórjuk - nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, folyamatos k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes