sütőtök
póréhagyma
vaj
száraz fehérbor
burgonya
tejszín
alaplé
zsálya
méz
tökmag
tökmagolaj
bacon
só, bors
hagymát vajon megpárol, felönt fehérborral, hozzáad felkockázott sütőtök plusz burgonya, felönt alaplé (max amíg ellepi), puhára főz, zsályát, mézet bedob, összeturmixol, tejszínt beleönt, rottyant egyet, kész.
ropogósra sült baconnel, pirított tökmaggal és tökmagoljajjal tálal
A lisztet tegyük egy dagasztó edénybe . A közepébe alakítsunk ki egy kis fészket . Tegyük bele a mézet . Morzsoljuk rá az élesztőt . Öntsük fel 1 dl meleg vízzel . Hagyjuk , hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát, a gyökeret egy kicsit olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát ès ezután jöhet bele a borsó, a liszt és a paprika. Kicsit pirítjuk ès felengedjük 1 liter vízzel....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA krumplit és a sárgarépát pucoljuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Egy lábosba dobjuk bele a hagymát, a feldarabolt répát és krumplit, majd kevergetve süssük egy-két percig egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzákavarjuk a pirospaprikát, és rögtön felöntjük egy kevés vízzel, majd lassú tűzön kavargatjuk kicsit, míg besűrűsöd...
Elkészítési idő: 25perc Nehézség: Könnyű