2 nagy csokor friss kapor
4-5 dl húsleves vagy erőleves
1,5 dl tejszín
só , bors
1 evők. rétesliszt
A kaprot apróra vágjuk , kicsit elteszünk belőle a díszítéshez a többit feltesszük főni a húsleves alaplével.Úgy 10-15 perc múlva össze turmixoljuk és beletesszük a tejszínt, majd vissza tesszük a tűzre és a liszthez kicsi vizet illetve a forró levesből is annyit teszünk ,hogy simára tudjuk keverni, majd folytonos keverés mellett a levesbe öntjük. Pár percig főzzük még.
Apró grízgaluskákkal tálaljuk, tetejét megszórjuk a félretett friss kaporral.
A feldarabolt hagymát kevés kókuszzsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a felvágott krumplit, zellergumót, petrezselyemgyökeret és a brokkolit. Annyi vizet öntünk a zöldségekre, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csemege szalonnát felkockázom, és lassú tűzön kisütöm a zsírját. A kisült zsíron üvegesre pirítom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a kockára vágott lapockát és addig...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajon az előre megpucolt, feldarabolt csirkeszárnyakat megpároljuk. A vöröshagymát hozzáreszeljük. 10 perc után hozzáadjuk a kockára darabolt zöldségeket. Tovább pároljuk kb. 10...
Elkészítési idő: 80 per Nehézség: Könnyű1. A répát megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra vágjuk. 2. A karfiolt rózsáira, illetve kisebb darabokra szedjük, a zöldpaprikát felszeleteljük, a petrezselymet felaprítjuk. 3. A répá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű