hozzávalók / 4 adag
1 kg fehér spárga
2 db vöröshagyma
1 csokor snidling
5 dkg vaj
1.5 l csirke alaplé (ha nincs, leveskockából is készíthetjük))
175 g tejföl (20 %-os)
1 evőkanál liszt
0.5 kk citromhéj (reszelt)
0.5 kk szerecsendió (őrölt)
1 csapott ek cukor
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
A spárgát megmossuk, és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. A nagyon fás részeket dobjuk ki.
16 darab spárgacsúcsot félreteszünk.
A vajat egy fazékban felolvasztjuk.
A hagymát és a snidlinget apróra vágjuk és a vajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a spárgát és további 5 percig pirítjuk (nem kell karamellizálni).
Felöntjük az alaplével, megszórjuk a szerecsendióval, sózzuk, borsozzuk és lefedve, kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
Amíg a spárga fő, a spárgacsúcsokat egy kevés vízben roppanósra főzzük (kb. 2 perc) és félretesszük.
Amikor a spárga az alaplében teljesen megpuhult, botmixerrel simára turmixoljuk, majd szűrőn átpaszírozzuk és visszaöntjük a fazékba.
A tejfölt egy evőkanál liszttel, a reszelt citromhéjjal és pár kanál levessel simára keverjük, majd a leveshez adjuk és összeforraljuk.
Tálaláskor a spárgafejeket a csészékbe adagoljuk, és rámerjük a levest.
hagymát megtisztítjuk,össze vágjuk. Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a zöldségeket,gombát. Sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá és 8-10 percig páro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A leveshez a zsályát apróra vágjuk, a lilahagymát meg a fokhagymát megpucoljuk, és az előbbit finomra reszeljük, az utóbbit összezúzzuk. 2. Jöhet a gyors levesfőzés. Egy 4 l-...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűVöröshagymát felkarikázzuk, a vajon aranyszínűre sütjük. Ha már finoman illatozik felöntjük húslevessel, ízesítjük őröltborssal, szerecsendióval. 8-10 percig főzzük, majd hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zoldsegeket leszeleteljuk ,fazekba tesszuk es be fuszerezzuk, vizet ontunk ra es oda tesszuk foni, kozbe bele rakjuk a virslit is . Keszre fozzuk behabarjuk . fogyasztaskor tej...
Elkészítési idő: 1,5 ora Nehézség: Könnyű