hozzávalók / 4 adag
1 kg fehér spárga
2 db vöröshagyma
1 csokor snidling
5 dkg vaj
1.5 l csirke alaplé (ha nincs, leveskockából is készíthetjük))
175 g tejföl (20 %-os)
1 evőkanál liszt
0.5 kk citromhéj (reszelt)
0.5 kk szerecsendió (őrölt)
1 csapott ek cukor
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
A spárgát megmossuk, és kb. 4 cm-es darabokra vágjuk. A nagyon fás részeket dobjuk ki.
16 darab spárgacsúcsot félreteszünk.
A vajat egy fazékban felolvasztjuk.
A hagymát és a snidlinget apróra vágjuk és a vajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a spárgát és további 5 percig pirítjuk (nem kell karamellizálni).
Felöntjük az alaplével, megszórjuk a szerecsendióval, sózzuk, borsozzuk és lefedve, kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
Amíg a spárga fő, a spárgacsúcsokat egy kevés vízben roppanósra főzzük (kb. 2 perc) és félretesszük.
Amikor a spárga az alaplében teljesen megpuhult, botmixerrel simára turmixoljuk, majd szűrőn átpaszírozzuk és visszaöntjük a fazékba.
A tejfölt egy evőkanál liszttel, a reszelt citromhéjjal és pár kanál levessel simára keverjük, majd a leveshez adjuk és összeforraljuk.
Tálaláskor a spárgafejeket a csészékbe adagoljuk, és rámerjük a levest.
A gyümölcsöket előkészítjük, megtisztítjuk, az almát kimagozzuk, felkockázzuk. Egy fazékba tesszük az almát, megszórjuk szegfűszeggel és kardamommal, picit megsózzuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző este a babot átválogatom és beáztatom. Másnap a zöldségekkel felteszem főni, a vízbe só helyett ételízesítőt szórok. A körmöket megmosom és egyben hagyva, másik edényben bő v...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: keverd össze a curry krémet, a kókusztejet, a csirke alaplevet, a halszószt, a barnacukrot és a satay mix-et, egy megfelelő nagyságú lábasban, tedd a tetejére a csi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát és a céklát meghámozzuk, majd julienne-re vágjuk, és félretesszük. Ha nagyon savanyú lenne a káposztánk, akkor kevés vízbe áztassuk be, majd jól nyomkodjuk ki!...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű