1/2 fej új káposzta, só, bors, 1 tk. őrölt kömény, 4 gerezd fokhagyma, 1 tk. őrölt paprika, 3 ek. olaj, 2 ek. liszt.
Burgonyás csavarthoz: 45 dkg durum liszt, 5 dkg burgonyapehely, 1 tk. só, 7 g szárított élesztő, 2 ek. tejföl, 3 dl langyos tej, olaj a sütéshez.
A káposztát vékonyan felcsíkozzuk, feltesszük főni, annyi vízben, hogy bőven ellepje. Sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel megszórjuk. Kb. 15-20 perc alatt készre főzzük. Közben az olajból és lisztből elkészítjük a rántást, megfuttatjuk benne a zúzott fokhagymát, megszórjuk őrölt paprikával és kb. 2 dl vízzel simára keverjük. Folytonos keverés mellett a levessel elvegyítjük. Főzés végén a felkarikázott virslit belefőzzük.
A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a tejjel sima tésztává dagasztjuk (nem túl lágy tésztát kell kapnunk). Kétszeresére kelesztjük. Kb. 20 cm hosszú rudakat sodrunk és összecsavarjuk. Kb. még fél órát így kelesztjük, majd forró olajban kisütjük. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.
A zöldségeket tisztítsuk meg, és daraboljuk fel. A káposzta csumáját vágjuk ki, majd a káposztát vágjuk kisebb darabokra, a virslit karikázzuk fel. Egy fazékban hevítsük fel az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegsütjük a sütőtököt: hosszában félbevágjuk, a magját kikaparjuk, majd 200 Celsius-fokos sütőben kb. 1 óra alatt teljesen puhára sütjük (a húsa pürésítve kiválóan fagyasztható is,...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűAz előző este beáztatott lencsét a füstölt hússal együtt feltesszük főni. Kevés olajon dinszteljük a felaprított vöröshagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát, pirospaprikát keverünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tyúkot és a csontot hideg vízben áztatjuk, jól kimossuk, és hideg vízben feltesszük főzni. Ha felforr, megsózzuk, utána leszedjük a habját. Beletesszük a megtisztított zöldsége...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű