1 db brokkoli
2 db burgonya
póréhagyma
fokhagyma
olaj
só, bors
pirított kenyérkocka
pirított hagyma
1 doboz főzőtejszín
1 teáskanál keményítőliszt
Elkészítés:
A póréhagymát és a brokkolit megfuttatjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a burgonyát, majd ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával. Felöntjük vízzel, kb 25 percig fedő alatt főzzük. Leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert keményítőlisztet, és kiforraljuk. Pirított kenyérkockával, szalonnával, hagymával tálaljuk.
Borjúbecsinált levest készítünk, amelyet félvajas világos rántással sűrítünk. Kevés vajon a hagymát megpirítjuk, az egészen apróra vágott húst rátesszük, és megdinszteljük, keverge...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA vajon az előre megpucolt, feldarabolt csirkeszárnyakat megpároljuk. A vöröshagymát hozzáreszeljük. 10 perc után hozzáadjuk a kockára darabolt zöldségeket. Tovább párolju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit és a burgonyát hámozás után felkockázzuk és annyi vízben amennyi ellepi puhára főzzük. Ízesítjük sóval, borssal, majd rúdmixer vagy turmixgép segítségével krémesre turm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és az olajat alacsony tűzön összeolvasztom egy lábosban. Megpirítom rajta a felkockázott bacont, majd rádobom a vöröshagymát, finoman sózom. Puhára dinsztelem, majd ráresze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű