menu

Családireceptkönyv.hu

Brokkoli krém leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db brokkoli
2 db burgonya
póréhagyma
fokhagyma
olaj
só, bors
pirított kenyérkocka
pirított hagyma
1 doboz főzőtejszín
1 teáskanál keményítőliszt

Elkészítés:


Elkészítés:
A póréhagymát és a brokkolit megfuttatjuk kevés olajon. Hozzáadjuk a burgonyát, majd ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával. Felöntjük vízzel, kb 25 percig fedő alatt főzzük. Leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert keményítőlisztet, és kiforraljuk. Pirított kenyérkockával, szalonnával, hagymával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csuri
Fenséges zellerleves
Fenséges zellerleves

Vágd vékony szeletekre a zellert, kevés olajon, tengeri sóval párold puhára. turmixold össze a puha zellert, majd tejjel és vízzel fölengedve, keverd össze izesitsd

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Zellerkrém leves
Zellerkrém leves

A hagymát elkezdjük dinsztelni, apró kockára vágott zellerrel, majd felöntjük 1,5 l leveskockával készült és csirkemellel együtt megfőzzük, fűszerezzük. Majd a lét Összeturmixoljuk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolozsvári gulyás
Kolozsvári gulyás

A húst megmnossuk, felkockázzuk, vöröshagymát finomra vágjuk, és a zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk. Előkészítjük a káposztát és a burgonyát is (káposztát cikkekre, burgonyát...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Zsuzsa
lencseleves füstölthússal
lencseleves füstölthússal

A lencsét, előző este megválogatjuk, többször váltott vízben, dörzsöléssel megmossuk és körülbelül 4 dl hideg vízbe beáztatjuk. A füstölt húst vagy csontot előre főni te...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk