1 db csirkefarhát (darabolva), 3 db csirkenyak, 30 dkg csirkemell filé (kockára vágva), 40 dkg csirkemáj (szívvel), 3 kk tárkony, 10 dkg zöldborsó (1 bögre), 1 közepes db vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 5 db gyöngyhagyma, petrezselyem ízlés szerint, só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint, bors ízlés szerint, 4 közepes db sárgarépa, 3 közepes db fehérrépa, 1 g tejföl (pohár), 1 db citrom.
A vöröshagymát felkockázzuk, és kacsazsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldségféléket, és kicsit pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót (friss vagy fagyasztott).Mikor a zöldségek összepirultak, beletesszük a húsokat és a májat, és felöntjük vízzel, hogy ellepje.
Beletesszük a gerezd fokhagymát, petrezselymet, gyöngyhagymát, és ízesítjük a fűszerekkel (kivéve a tárkony).Tartalékon főzzük.Mikor majdnem jó a levesünk, beletesszük a tárkonyt (sokat szoktam tenni, hogy kiadja az ízét, a végén szűrök le belőle, ha túl sok). Ezt összeforraljuk.Mikor jó a hús, akkor a pohár tejfölhöz kimerünk egy merőkanál levet, és csomóra keverjük, és ezzel habarjuk be a levest. Végén fél citrom levét belefacsarjuk. Egy utolsót forralunk, és tálaljuk a levest. Én csipetkével tálaltam.
http://aprosef.hu/tarkonyos_csirkeraguleves
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkésőbb
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA padlizsán száras végét levágjuk, a húsát meghámozzuk és felkockázzuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és az olajon megpároljuk. Csipet sóval fűszerezzük, hozzákeverjük a padlizsánt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsályás sütőtökkrémleves elkészítéséhez az olajat egy lábasba öntjük, és lepirítjuk benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Közben kisebb, 1-2 cm-es kockákra vágjuk a megti...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű