Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Borsóleves galuskával


Írta:

Elk. idő: 35perc
Adag: 4fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg mélyhűtött/frissből 1kg zöldborsó
3 szál sárgarépa karikára vágva
2 szál fehér zöldség
1 fej hagyma
1 db húsleveskocka

petrezselyemlevél
olaj
liszt
2 evőkanál pirospaprika

A galuskához:

2 db tojás
liszt
víz

Elkészítés:


A zöldségeket az olajon megpároljuk, kevés liszttel megszórjuk, beletesszük a zöldborsót, a fűszereket, a sót, a húsleveskockát, az összekötött petrezselyemlevelet, felöntjük vizzel, és megfőzzük. Ha kész galuskákat szaggatunk bele.

Trükkök, tippek, praktikák:


1 kanál cukor mehet bele plusz ízként,valamint fűszerek ízlés szerint:)

Borsóleves galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ilonka
Kelbimbóleves borsikafűvel
Kelbimbóleves borsikafűvel

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott füstölt tarját, megszórjuk őrölt pirospaprikával és felöntjük vízzel. Ha felforrt, beletesszük a félb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Brokkolikrém leves
Brokkolikrém leves

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A vaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Minestrone parmezánnal (Minestrone al parmigiano)
Minestrone parmezánnal (Minestrone al parmigiano)

A szalonnát apró kockára vágjuk, és az olajon kezdjük pirítani. Közben elkezdünk zöldséget szeletelni. Ha pirulni kezd, rádobjuk a felszeletelt póréhagymát, fokhagymát, zellert, f...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zellerkrémleves túrógombóccal
Zellerkrémleves túrógombóccal

1. Tisztítsd meg és vágd fel a zellert, burgonyát, sárgarépát és hagymát kockákra. 2. Tedd a zöldségeket egy lábasba 1 liter vízzel, és adj hozzá sót. Főzd őket, amíg meg nem puhu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk