hozzávalók / 3 adag
1 db brokkoli (nagy fej)
3 közepes db burgonya
2 db leveskocka (zöldséges és tyúkhús)
1 ek pesto
1 csipet chilipehely
2 ek főzőtejszín
2 db zsemle
30 g parmezán sajt
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és forrásban levő vízbe dobjuk. A krumplinak kicsit több idő kell a fövésre, mint a brokkolinak.
A brokkolit szétszedjük kis csokrocskákra, majd bedobjuk a krumpli mellé. Annyi víz legyen rajta, ami éppen elfedi. Hozzáadjuk a kétféle húsleves kockát, chilit, és 10 percig főzzük.
Amikor megfőtt, lemerünk belőle 2-3 csésze vizet, hogy a krémlevesünk sűrűbb legyen. Ezután hozzákeverjük a pestot és a tejszínt.
Zsemlekockákat pirítunk: a zsemlét 2-3 cm-es kockákra vágjuk, a sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A kockákat egy tepsibe rakjuk, meglocsoljuk enyhén olívaolajjal, és 10 percig pirítjuk.
A pestos brokkolikrémet pirított zsemlekockákkal és reszelt parmezánnal ízesítjük.
A mazsolát beáztatjuk fél dl rumba 1 órára, majd leszűrjük. A gesztenyét összetörjük. A pudingport kevés tejjel kikeverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk. A gesztenyét is belete...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Nehéz1. A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. 2. Utána az áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni. 3. Amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVaj és olajKeverékén lepirítok egy fej vöröshagymát és 2-3 gerezd fokhagymát. Erre a vékonyra fölszeletelt gombát rárakom és amikkor levet eresztett akkor sózom borsozom és egy kic...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd a zsíron elkezdjük dinsztelni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majd addig pároljuk,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű