3 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1/4 db zeller
1db v hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk zsír v. Olivaolaj
1ek majoranna
Csipet kakukkfű,
1ek pritamin paprika
1-1babérlevél, citrom levél
2 kisebb paradicsom, és egy kis paprika
2dl tejfől
Citromlé
Petrezselyem zöld
Húsgombóchoz:
1/2 kg sertés comb
1db vörös hagyma
2 ger. fokhagyma
1 tojás
1 petrezselyem gyökér finomra reszelve
1ek majoranna, egy csipet kakukkfű
Kis csokor petrezselyem levél
Kevés zsiradékon megpirítom a zöldség féléket majd hozzá adom az apróra vágott v. hagymát, tovább dinsztelem. Bele rakom a fokhagymát és a fűszereket majd felöntöm csontlével. Háromnegyed kész állapotban teszem bele a gombócokat. A végén tejföllel fölfözöm.
Húsgombóc:
Egy kis zsiradékon az apróra vágott v.hagymát megdinsztelem, majd hozzá adom a fokhagymát és a füszereket. Ha kihült össze gyúrom a hússal, a tojással és a reszelt petrezselyemmel. Vizes kezzel kis gombocókat készítek belőle.
A gombócokat épphogy csak gyöngyöző levesbe rakom.
A sertéslapockát kockákra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A karalábét meghámozzuk, kockákra vágjuk. 2. Kevés olajon vagy vajon megdinszteljük (minél zsengébb, ez az idő annál rövidebb), megszórjuk liszttel, és néhány másodpercig kever...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA karikára vágott zöldségeket kevés olajon megpirítjuk, tetszés szerint kicsi lisztet, pirospaprikát szórunk rá és felengedjük vízzel. Beletesszük az egész vöröshagymát, a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott hagymát olajon dinszteljük meg, adjuk hozzá a hámozott, felkockázott zöldségeket, a rizst, a zúzott fokhagymát, pároljuk 3-4 percet a keveréket, majd öntsük fel 1 li...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű