menu

Családireceptkönyv.hu

Tejes kukoricaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 dl víz
2 dl tej
1 doboz kukoricakonzerv
1 evőkanál cukor
bors
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
ételízesítő vagy 1 húsleveskocka
1 tojás
liszt

Elkészítés:


A vajból és a lisztből vajas rántást készítek. Ha kicsit megpirult, felöntöm a vízzel, felforralom. Ekkor beleteszem a többi hozzávalót (a kukoricát levével együtt), és még pár percig főzöm. Amikor kész van a tojásból, lisztből galuskát készítek és kanállal beleszaggatom a levesbe és átforralom.

Tejes kukoricaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

A brokkoli fejeket szétszedjük, a vastag szárakat levágjuk. Egy kevés margarinon megdinszteljük. Sóval, őrölt fehérborssal fűszerezzük. Húsleves alaplével felöntjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bableves
Bableves

Elkészítés: Olajon megfuttatjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a babot. Kevergetjük, pirítjuk, majd megszórjuk egy kanál liszttel és őrölt paprikával /staubolás/. Összekeverjük, majd f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos, tárkonyos raguleves
Citromos, tárkonyos raguleves

A megtisztított, felkockázott húst és a zöldséget megpárolom (kivéve a karfiolt), felengedem vízzel, megsózom. Ha felforrt, leveszem a lángot kisebbre, hogy szép lassan főjön. Bele...

Elkészítési idő: 120
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyaleves
Burgonyaleves

Olajon megpirítom a zöldségeket, hagymát majd a burgonyát. Megszórom egy kanál liszttel, őrölt paprikával, majd felöntöm vízzel. Ízesítem fokhagymával, sóval, borssal. Készre főzöm...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk