menu

Családireceptkönyv.hu

Tejes kukoricaleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 dl víz
2 dl tej
1 doboz kukoricakonzerv
1 evőkanál cukor
bors
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
ételízesítő vagy 1 húsleveskocka
1 tojás
liszt

Elkészítés:


A vajból és a lisztből vajas rántást készítek. Ha kicsit megpirult, felöntöm a vízzel, felforralom. Ekkor beleteszem a többi hozzávalót (a kukoricát levével együtt), és még pár percig főzöm. Amikor kész van a tojásból, lisztből galuskát készítek és kanállal beleszaggatom a levesbe és átforralom.

Tejes kukoricaleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A vaj és olívaolaj keveréken megpároljuk a karikára vágott vöröshagymát majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát is. Kicsit még együtt dinszteljük. Rászórjuk a 2 evőkanál lisztet...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bableves csipetkével-babgulyás
Bableves csipetkével-babgulyás

A babot előző este beáztatni, majd másnap leönteni róla a vizet, egy edénybe tenni és felönteni jól vízzel. A zöldségfélét megtisztítani és felkarikázni majd a levesbe tenni. Hoz...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anna
Gombaleves
Gombaleves

A hagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával. A szeletekre vágott gombát rátesszük. Sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk, kakukkfűvel is megsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csicseriborsó krémleves
Csicseriborsó krémleves

Ha nem konzerv (előfőzött) borsót használunk, szódabikrbónás vízben, kb. 1 óra alatt nagyjából megfőzzük a csicseriborsót. Megdinszteljük az olajon az apróra vágott zöldhagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk