2 dl víz
2 dl tej
1 doboz kukoricakonzerv
1 evőkanál cukor
bors
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
ételízesítő vagy 1 húsleveskocka
1 tojás
liszt
A vajból és a lisztből vajas rántást készítek. Ha kicsit megpirult, felöntöm a vízzel, felforralom. Ekkor beleteszem a többi hozzávalót (a kukoricát levével együtt), és még pár percig főzöm. Amikor kész van a tojásból, lisztből galuskát készítek és kanállal beleszaggatom a levesbe és átforralom.
Tisztítás után a zöldségeket, a gombát és a hagymákat aprítom. Felhevített vajban magas hőfokon a zöldségeket a hagymákkal addig párolom, ameddig nagyja levét elpárologja. Rádob...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát, burgonyát apró kockákra, a répákat félbe, majd karikákra vágjuk. A karfiolt apró rózsákra szedjük. Hevített vajon/margarinon megpároljuk a hagymát, rádobjuk a karfiol...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A szárított gombát vízbe rakjuk. 2. A csirkemellet megmossuk és kockára vágjuk. 3. Egy edénybe, ha otthon főzzük olajat hevítünk, rárakjuk a karikára vágott hagymát és ü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű