menu

Családireceptkönyv.hu

Bableves magyarosan


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Leveshez
25 dkg füstölt-főtt tarja (vagy csak füstölt tarja)
20 dkg debreceni kolbász
15 dkg csípős kolbász
25 dkg kolozsvári szalonna
80 dkg fejtett bab
5 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
1 közepes db zeller
1 közepes db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 közepes db tv paprika
1 közepes db paradicsom
1 késhegynyi bors
1 késhegynyi köménymag
1 ek napraforgó olaj
2 l víz (kb.)

Nokedlihez
só ízlés szerint
1 db tojás
3 evőkanál finomliszt (amennyit felvesz a tojás)

Elkészítés:


A szalonnát kevés olajon sütni kezdjük, majd mikor kiengedi a zsírját, akkor beletesszük az apróra vágott hagymát, dinszteljük, majd belerakjuk a felkarikázott kolbászt, a csípős kolbászt és a felszelt füstölt tarját. Az egészet összekeverjük, és jól átsütjük.
Beletesszük a babot, a karikára vágott zöldségeket, a felszelt paradicsomot és a paprikát, a fűszereket, majd kb. 2 liter vízzel felöntjük.
Addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul.
A végén egy csipet sót és tojást annyi liszttel összekeverünk, amennyit felvesz, és kiskanállal nokedlit szaggatunk a levesbe.
Mivel így is elég sűrű, rántást nem igényel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyors krémleves
Gyors krémleves

Ízlés szerint annyi répát (fokhagymat, brokkolit) teszik egy labosba Amennyit szeretnénk. En általában ket gerezd fokhagymát használok vagy egy nagy csomag répát lb 15-20 szál, br...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Debreceni leves savanyú káposztával
Debreceni leves savanyú káposztával

1. A káposztát kicsit összevágjuk, a sonkát felkockázzuk, a kolbászt karikára vágjuk. 2. Kevés olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát, rádobjuk a sonkát és kicsit együtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

Megdinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát.A brokkolit leöntjük hideg vízzel, vagy maradék húsleveslével, hogy éppen ellepje.. Lassú tűzön megfőzzük. Néhány darabot kiveszünk, belet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mustáros burgonyakrémleves gombával
Mustáros burgonyakrémleves gombával

Egy lábasban felforrósítunk két evőkanál vajat és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. A megtisztított, felkockázott burgonyát, fehér- és sárgarépát hozzáadjuk a hagymához,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk