Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bableves magyarosan


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Leveshez
25 dkg füstölt-főtt tarja (vagy csak füstölt tarja)
20 dkg debreceni kolbász
15 dkg csípős kolbász
25 dkg kolozsvári szalonna
80 dkg fejtett bab
5 közepes db sárgarépa
1 közepes db fehérrépa
1 közepes db zeller
1 közepes db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 közepes db tv paprika
1 közepes db paradicsom
1 késhegynyi bors
1 késhegynyi köménymag
1 ek napraforgó olaj
2 l víz (kb.)

Nokedlihez
só ízlés szerint
1 db tojás
3 evőkanál finomliszt (amennyit felvesz a tojás)

Elkészítés:


A szalonnát kevés olajon sütni kezdjük, majd mikor kiengedi a zsírját, akkor beletesszük az apróra vágott hagymát, dinszteljük, majd belerakjuk a felkarikázott kolbászt, a csípős kolbászt és a felszelt füstölt tarját. Az egészet összekeverjük, és jól átsütjük.
Beletesszük a babot, a karikára vágott zöldségeket, a felszelt paradicsomot és a paprikát, a fűszereket, majd kb. 2 liter vízzel felöntjük.
Addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul.
A végén egy csipet sót és tojást annyi liszttel összekeverünk, amennyit felvesz, és kiskanállal nokedlit szaggatunk a levesbe.
Mivel így is elég sűrű, rántást nem igényel.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Kaporleves
Kaporleves

A kaprot apróra vágjuk , kicsit elteszünk belőle a díszítéshez a többit feltesszük főni a húsleves alaplével.Úgy 10-15 perc múlva össze turmixoljuk és beletesszük a tejszínt, majd...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Miso leves
Miso leves

A szárított Shiitake gombákat áztasd be legalább 80 oC vízbe, 10 percre, majd szeleteld fel. Hevíts olíva olajat egy serpenyőben közepes hőfokra. Dobd bele a szeletelt gombákat, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

A brokkoli fejeket szétszedjük, a vastag szárakat levágjuk. Egy kevés margarinon megdinszteljük. Sóval, őrölt fehérborssal fűszerezzük. Húsleves alaplével felöntjük, ( vagy vízze...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Betty
Grízgaluska
Grízgaluska

A hozzávalókat összekeverjük pihenni hagyjuk. (hogy a gríz kicsit megdagadjon) Szaggatjuk.

Elkészítési idő: gyors
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk