1 nagyobb fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
50 dkg paradicsom
1 sárgarépa
1 fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán sajt
só, bors, kevás morzsolt kakukkfű
4 zsemle
A finomra vágott vöröshagymát az olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk.
A paradicsomok zöld részét kivágjuk és felkockázzuk.
Az apróra vágott répákat a hagymához adjuk és karamellizáljuk, akkor hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd 2 perc múlva a paradicsomot is.
Megvárjuk míg levet ereszt, felforraljuk, majd hozzáadjuk a parmezán felét és a fűszereket. Elkeverjük, felöntjük 2 dl vízzel. Kicsit főzzük még, összeturmixoljuk.
Ha zsemlében tálaljuk, akkor a zsemlék tetejét levágujuk, belsejét olajos kézzel kinyomkodjuk és 160 fokon megpirítjuk.
Én trappistával csináltam, úgy is finom.
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a szeletelt fokhagymával együtt zsiradékon üvegesre pároljuk. A pirospaprikát ráhintjük a hagymára, majd felöntjük vízzel. A húst...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelvágjuk a zöldségeket, a hagymát megdinszteljük. Amikor a hagyma üveges, belerakjuk a húst. Fehérre puhítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és felöntjük 2 dl vízzel. Fedő alatt főzz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zsiradékban megpirítjuk a hagymákat, csont lével felengedjük, sózzuk, fűszerezzük és felforraljuk. Hozzáadjuk a káposztát és egészben a kolbászt. Nekem az a tapasztalatom, hogy h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, felezzük és szeletekre vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, rádobjuk a hagymákat, közepes lángon megfonny...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű