1 nagyobb fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
50 dkg paradicsom
1 sárgarépa
1 fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán sajt
só, bors, kevás morzsolt kakukkfű
4 zsemle
A finomra vágott vöröshagymát az olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk.
A paradicsomok zöld részét kivágjuk és felkockázzuk.
Az apróra vágott répákat a hagymához adjuk és karamellizáljuk, akkor hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd 2 perc múlva a paradicsomot is.
Megvárjuk míg levet ereszt, felforraljuk, majd hozzáadjuk a parmezán felét és a fűszereket. Elkeverjük, felöntjük 2 dl vízzel. Kicsit főzzük még, összeturmixoljuk.
Ha zsemlében tálaljuk, akkor a zsemlék tetejét levágujuk, belsejét olajos kézzel kinyomkodjuk és 160 fokon megpirítjuk.
Én trappistával csináltam, úgy is finom.
Először a levesbetétet készítjük el. Egy serpenyőben felforrósítunk 2-3 evőkanálnyi olajat, azon megpirítjuk az egész apró kockára vágott kenyérdarabkákat. Ha már szép pirosak, akk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst ,gombát és a zöldségeket kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A burgonyát megfőzzük, kihűtjük. A vajon a hagymát megfonnyasztjuk, rátesszük a kockákra vágott húst és fehéredé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Vágjuk félbe hosszában a padlizsánokat, és vágjuk be a húsukat a héjáig. Tegyük sütőlemezre, kenjük meg olajjal, és süssük őket puhára. Az sem baj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat aprítjuk. A tojást összekeverjük. Egy edényben az olajon kipattogtatjuk a köménymagot, hozzáadjuk a hagymákat. Majd üvegesre pirítás után sózzuk, borsozzuk, rászórju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű