menu

Családireceptkönyv.hu

Parmezános paradicsomkrémleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 3-4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagyobb fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 dkg vaj
50 dkg paradicsom
1 sárgarépa
1 fehérrépa
2 gerezd fokhagyma
10 dkg parmezán sajt
só, bors, kevás morzsolt kakukkfű
4 zsemle

Elkészítés:


A finomra vágott vöröshagymát az olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk.
A paradicsomok zöld részét kivágjuk és felkockázzuk.
Az apróra vágott répákat a hagymához adjuk és karamellizáljuk, akkor hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, majd 2 perc múlva a paradicsomot is.
Megvárjuk míg levet ereszt, felforraljuk, majd hozzáadjuk a parmezán felét és a fűszereket. Elkeverjük, felöntjük 2 dl vízzel. Kicsit főzzük még, összeturmixoljuk.
Ha zsemlében tálaljuk, akkor a zsemlék tetejét levágujuk, belsejét olajos kézzel kinyomkodjuk és 160 fokon megpirítjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én trappistával csináltam, úgy is finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldfűszeres sajtleves
Zöldfűszeres sajtleves

Először a levesbetétet készítjük el. Egy serpenyőben felforrósítunk 2-3 evőkanálnyi olajat, azon megpirítjuk az egész apró kockára vágott kenyérdarabkákat. Ha már szép pirosak, akk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

A húst ,gombát és a zöldségeket kockákra, a hagymát finomra vágjuk. A burgonyát megfőzzük, kihűtjük. A vajon a hagymát megfonnyasztjuk, rátesszük a kockákra vágott húst és fehéredé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsánleves
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Padlizsánleves

Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Vágjuk félbe hosszában a padlizsánokat, és vágjuk be a húsukat a héjáig. Tegyük sütőlemezre, kenjük meg olajjal, és süssük őket puhára. Az sem baj...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Tojásleves köménymaggal
Tojásleves köménymaggal

A hagymákat aprítjuk. A tojást összekeverjük. Egy edényben az olajon kipattogtatjuk a köménymagot, hozzáadjuk a hagymákat. Majd üvegesre pirítás után sózzuk, borsozzuk, rászórju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk