menu

Családireceptkönyv.hu

Gulyásleves gombával


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 15 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
- 1 db füstölt nyúlja kis darabokra vágva
- 2 db sárgarépa, felkockázva
- 2 db zöldség felkockázva
- 1 db zeller felkockázva
- 15 dkg füstölt kolbász karikázva
- 1 üveg házi lecsó
- 0,5 kg csiperke gomba
- 1 evőkanál sertészsír

Elkészítés:


A kolozsvári szalonnát, a Nyúlját és a kolbászt a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom. Két csapott evőkanál őrölt piros paprikával meghintem. 1 evőkanál csípős piros arannyal fűszerezem, és felöntöm fél liter vízzel. Ha a nyúlja félig megfőtt, hozzáadom a sárgarépát, zöldséget és a zellert.. Fűszerezem házi vegetával, sóval, borssal, őrölt köménymaggal,és felöntöm kb 2-3 liter vízzel. Ha felforrt, hozzáadom a felvágott gombát is Ha kell, fokhagymás rántással sűrítem, tejfüllel tálalom..

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
 pikáns sütőtök krémleves
pikáns sütőtök krémleves

A sütőtököt feldaraboljuk és sütőben puhára sütjük. A vajon megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát, amit az elején megszórjunk sóval és a kakukkfűvel. Mikor már üvegesre...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tárkonyos gombaleves
Tárkonyos gombaleves

Tisztítás után a zöldségeket, a gombát és a hagymákat aprítom. Felhevített vajban magas hőfokon a zöldségeket a hagymákkal addig párolom, ameddig nagyja levét elpárologja. Rádob...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldséges sertésraguleves
Zöldséges sertésraguleves

A zöldségek tisztítása után, hagymát egészben beletesszük egy nagyobb fazékba, majd a fokhagymagerezdeket és a tetszőlegesen földarabolt fehérrépát, sárgarépát, zellert, kalifo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsó leves
Zöldborsó leves

A csirkehúst, a sóval feltesszük két liter vízben főni. Fél óra múlva hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és gyökeret, majd további 15 perc múlva a zöldborsót. Mikor megpuhult...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk