- 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- 15 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
- 1 db füstölt nyúlja kis darabokra vágva
- 2 db sárgarépa, felkockázva
- 2 db zöldség felkockázva
- 1 db zeller felkockázva
- 15 dkg füstölt kolbász karikázva
- 1 üveg házi lecsó
- 0,5 kg csiperke gomba
- 1 evőkanál sertészsír
A kolozsvári szalonnát, a Nyúlját és a kolbászt a zsíron elősütöm, hozzá adom a hagymát és együtt párolom. Két csapott evőkanál őrölt piros paprikával meghintem. 1 evőkanál csípős piros arannyal fűszerezem, és felöntöm fél liter vízzel. Ha a nyúlja félig megfőtt, hozzáadom a sárgarépát, zöldséget és a zellert.. Fűszerezem házi vegetával, sóval, borssal, őrölt köménymaggal,és felöntöm kb 2-3 liter vízzel. Ha felforrt, hozzáadom a felvágott gombát is Ha kell, fokhagymás rántással sűrítem, tejfüllel tálalom..
Heat olive oil in a pan. Add the carrot, celery, onion and garlic. Stir on low heat for about 3 minutes, or till the vegetables are soft. Dont let them brown. Add the red lentil...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A kétféle répát, a zellert és a karalábét 1,5-2 centis kockákra, a hagymát finomra vágjuk. 2. A zsír (olaj) kétharmadát egy fazékban megforró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymák felét nagyobb, másik felét kisebb kockákra vágod, majd olajon elkezded pirítani. Kicsit később, hogy meg ne égjen, hozzáadod a fokhagymát is, és együtt pirítod tovább. Ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz olajon a felcsíkozott csirke husit megpirítom. Felöntöm vízzel, beleteszem a felkarikázott sárgarépát és a leveskockát. Mikor a hús és a répa megfőtt belerakom a kukoricát és a...
Elkészítési idő: 40-60 Nehézség: Könnyű