1 kg pulykanyak
1 csirkefarhát
2 db csirkeszárny
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kisebb gumó zeller
1/2 karalábé
1 paradicsom
1/2 paprika
1 vöröshagyma (külső héjával együtt)
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 kis csokor zellerzöld
10 szem egész bors
só
A húsokat hideg vízben feltesszük főni, majd ha felforrt, lehabozzuk, és 1 órán át alacsony hőfokon főzzük. Fontos, hogy a leves ne forrjon, csak gyöngyözzön a főzés ideje alatt.
A zöldségeket megtisztítjuk, a petrezselyem- illetve zellerzöldjét alaposan megmossuk, és összekötözzük.
A zöldségeket és a zöldfűszer csokrot a leveshez adjuk, majd beletesszük a szemes borsot. Kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk.
Miután a hús és a zöldségek kellően megpuhultak, a levest átszűrjük, és forrón tálaljuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk. A vajat felmelegítjük, és alacsony hő fölött üvegesre pirítjuk rajta a hagymát Hozzáadjuk a zöldborsót, és a lisztet, majd 1-2 percen át összepirítju...
Elkészítési idő:1. Először a húsgombócokat készítem el, hogy kicsit össze érjenek az ízek. A darált húst a tojással, a fűszerekkel, és a vízbe áztatott, és jól kinyomkodott zsemlével alaposan össz...
Elkészítési idő: fél óraA hagymat finomra vagjuk, a repat felkockazzuk, a kaliforniai paprikat is nagyobb darabkakra vagjuk, A fokhagymat finomra vagjuk. A spenotleveleket ngyobb darabokra tepjuk , a m...
Elkészítési idő:A medvehagymát alaposan megmossuk és csíkokra vágjuk. A krumplit és a vöröshagymát is megtisztítjuk. Közepes lábasban a felforrósított zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vö...
Elkészítési idő: