1 kg pulykanyak
1 csirkefarhát
2 db csirkeszárny
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kisebb gumó zeller
1/2 karalábé
1 paradicsom
1/2 paprika
1 vöröshagyma (külső héjával együtt)
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 kis csokor zellerzöld
10 szem egész bors
só
A húsokat hideg vízben feltesszük főni, majd ha felforrt, lehabozzuk, és 1 órán át alacsony hőfokon főzzük. Fontos, hogy a leves ne forrjon, csak gyöngyözzön a főzés ideje alatt.
A zöldségeket megtisztítjuk, a petrezselyem- illetve zellerzöldjét alaposan megmossuk, és összekötözzük.
A zöldségeket és a zöldfűszer csokrot a leveshez adjuk, majd beletesszük a szemes borsot. Kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk.
Miután a hús és a zöldségek kellően megpuhultak, a levest átszűrjük, és forrón tálaljuk.
Az alapléhez adjuk a sajtot, és felforraljuk vele. Ha szükséges sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a szerecsendióval ízesítjük. A kenyeret bedörzsöljük a fokhagymával, kisebb kockák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csíkokra metélt kelkáposztát a zöldséglevesben feltesszük főni, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Ha megfőtt, a levével együtt összeturmixoljuk. A hagymát lereszeljük és olajo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lencsét, előző este megválogatjuk, többször váltott vízben, dörzsöléssel megmossuk és körülbelül 4 dl hideg vízbe beáztatjuk. A füstölt húst vagy csontot előre főni te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt apró rózsákra szedjük, alaposan megtisztítjuk. Feltesszük főni annyi vízben, hogy bővel ellepje. A vöröshagymát megtisztítjuk és egy apró lyukú reszelőn belereszeljük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű