1 kg pulykanyak
1 csirkefarhát
2 db csirkeszárny
3 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1 kisebb gumó zeller
1/2 karalábé
1 paradicsom
1/2 paprika
1 vöröshagyma (külső héjával együtt)
1 nagy csokor petrezselyemzöld
1 kis csokor zellerzöld
10 szem egész bors
só
A húsokat hideg vízben feltesszük főni, majd ha felforrt, lehabozzuk, és 1 órán át alacsony hőfokon főzzük. Fontos, hogy a leves ne forrjon, csak gyöngyözzön a főzés ideje alatt.
A zöldségeket megtisztítjuk, a petrezselyem- illetve zellerzöldjét alaposan megmossuk, és összekötözzük.
A zöldségeket és a zöldfűszer csokrot a leveshez adjuk, majd beletesszük a szemes borsot. Kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk.
Miután a hús és a zöldségek kellően megpuhultak, a levest átszűrjük, és forrón tálaljuk.
Elkészítése: A csirkemell filét kisebb kockákra vágjuk és egy nagy lábasban forró olajon fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a kockákra felvágott vöröshagymát, sárgarépát, a negyedek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a cukkinit és az újkrumplit, majd megpucoljuk és felkockázzuk őket. Felaprítjuk a vöröshagymát is, aztán üvegesre pároljuk olívaolajon. Ha a hagyma már üveges, hozzáadj...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyűa zöldségeket megpucoljuk majd hosszúkásra vágjuk...a krumplit megpucoltjuk és négybe vágjuk... az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk megszórjuk a piros paprik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, és felengedjük vízzel. A vízhez adjuk a csíkokra vágott kelkáposztát é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes