600 g paradicsom (héj nélkül)
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
1 ek olívaolaj
5 dkg rizs (főtt, a tálaláshoz)
Az olajat egy kis fazékban felhevítjük, rádobjuk a zúzott fokhagymát, megpirítjuk.
Sózzuk, bazsalikomozzuk, ráöntjük a feldarabolt paradicsomot.
Botmixerrel egyneművé tesszük, majd felforraljuk.
Rizs lesz a levesbetét, amit tálaláskor teszünk csak bele. (Tipp: átszűrhetjük szűrőn is, még tálalás előtt.)
A hozzávalókból összeállítom a gombócokat, állni hagyom. A zöldségeket megpucolom, majd hosszúkásra szeletelem és annyi vízzel, amennyi ellepi, felteszem főni, hozzáadva a hagymák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron/olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedv...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesRántást készítünk, majd hideg vízzel felengedjük.Beleteszünk cukrot, vegetát, piros paprikát. Forrás után belekeverjük a borsót és a habját elfőzve készre főzzük.
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűElőször a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A vaj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű