600 g paradicsom (héj nélkül)
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
1 ek olívaolaj
5 dkg rizs (főtt, a tálaláshoz)
Az olajat egy kis fazékban felhevítjük, rádobjuk a zúzott fokhagymát, megpirítjuk.
Sózzuk, bazsalikomozzuk, ráöntjük a feldarabolt paradicsomot.
Botmixerrel egyneművé tesszük, majd felforraljuk.
Rizs lesz a levesbetét, amit tálaláskor teszünk csak bele. (Tipp: átszűrhetjük szűrőn is, még tálalás előtt.)
Egy egészen egyszerű krumplilevest teszek fel főni, pirospaprika nélkül. A kockára vágott zöldséget, az egész hagymát, fokhagymát annyi vízben teszem fel, amennyi jó bőven ellepi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megpucoljuk, a sárgarépát, petrezselymet karikára vágjuk. A húst megmossuk, és felkockázzuk, majd a felhevített olajon, fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, és éte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, megpirítjuk, majd kiszedjük a szalonnakockákat. A visszamaradt zsíron megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kockára vág...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kockára, a répát és a fehérrépát karikára vágjuk és felhevített olajon magas hőfokon folyamatosan keverve pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes