Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tejszínes raguleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


- 2-3 db felső csirkecomb,
- 1 db csirkemell filé,
- 3 db csirkemáj,
- 6 dkg tyúkzsír,
- 3 db répa,
- 1 csokor petrezselyem,
- 1 db karalábé,
- 1/2 kk. őrölt bors,
- 1 kk. ételízesítő,
- só,
- 20 dkg zöldborsó,
- 15 dkg gomba,
- 1 kk. tárkony,
- 3 dl tejszín,
- 1/2 citrom leve,
Nokedli:
- 1 tojás,
- 1/2 dl víz,
- 5 ek. liszt,
- só,

Elkészítés:


A kicsontozott husokat apró kockára vágjuk. Egy nagyobb fazékba felforrósítjuk a zsírt és megpirítjuk benne a húst.
Közben a megtisztított zöldségeket apró kockára vágjuk és a zöldborsóval együtt a húsra tesszük. Felöntjük 3 dl vízzel és 15 percig pároljuk. A megmosott gombát a fűszerekkel együtt és kb. további 1,5 l vízzel tovább főzzük.
Elkészítjük a nokedlit, amit nem kell teljesen simára keverni, mert úgy nehezebb szaggatni. A levest megkóstoljuk és ha már megpuhult a hús és a zöltség, beleszaggatjuk a nokedlit, amivel további 5 percig még főzzük.
A levesből veszünk ki 1 merőkanálnyit, amit elkeverünk a tejszínnel, majd további 1 merőkanálnyival szintén összekeverjük. Ez azért fontos, hogy ne hideg tejszín kerüljön a levesbe, mert akkor a tejszín kicsapódik, vagyis csomós lesz. A levest levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejszínt, majd visszatesszük a tűzre, belecsavarjuk a citrom levét és további 5 percig főzzük. Amennyiben szükséges, akkor még utána ízesítünk.
Amennyiben nincs otthon tejszín, tejföllel is elkészíthetjük.

Tejszínes raguleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Paradicsom leves
Paradicsom leves

A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk. Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a par...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pulykanyakleves (paleo)
Pulykanyakleves (paleo)

A húst felöntjük vízzel, meghintjük sóval és feltesszük főni egy nagyobb lábosban, ami lehetőleg bőven ellepi. Ha a víz felforrt, „lehabozzuk”, fűszerezzük és „bezöldségezzük”. Elő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pikáns vöröslencse-krémleves
Pikáns vöröslencse-krémleves

A hagymát felaprítjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a zúzott fokhagymát, és amint megéreztük a fokhagyma illatát felöntjük az alaplével, beletesszük a lencsét. Fűszere...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
PALÓC GULYÁS borjúból
PALÓC GULYÁS borjúból

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk