2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 fej hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 csirkemell (filé)
6-8 krumpli
só
2-3 szál zellerzöld
kevés pirospaprika
mk szárított tárkony (vagy friss)
fél citrom leve
tejföl a tálaláshoz
A zöldségeket megtisztítjuk. A répákat felaprítjuk, feltesszük főni. Beledobjuk a kettávágott hagymát, paprikát, paradicsomot, a zellerzöldet. (Ezeket a főzés végén ki szoktam szedni belőle.) Sózzuk.
A csirkemellet felkockázzuk, ha csontos, azt is felhasználhatjuk.
10-15 perc fővés után a husit is a levesbe tesszük.
Ha a hús puha, a felaprított krumplit is hozzáadjuk, meg a tárkonyt és pirospaprikát.
Ha készre főtt, belecsavarjuk fél citrom levét.
Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.
A kacsaszárnyat és a zúzát ha kell, megtisztítjuk, a szárnyakat a forgónál kettévágjuk, majd a zúzákat is elfelezzük. Fazékba rakjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi jócskán ellepi,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kukoricát beletesszük egy edénybe, majd ráöntjük a vizet, hozzáadjuk a fűszereket és felforraljuk. Amíg felforr, összekeverjük a lisztet és a tejszínt, csomómentesre. Néhány ev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű,a babot és a csülköt 1 éjszakán át áztatom,majd a csülköt és a lábszárt kockára vágom,a hagymából lecsóból készítek 1 pörkölt alapot,mibe bele teszem a lábszárt,majd a csülköt a z...
Elkészítési idő: 14+2 óra Nehézség: KönnyűA cukkini belsejét kikaparjuk, felkarikázzuk. Forró vajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rádobjuk a cukkinit és megpirítjuk. Meghintjük cukorral, karamellizáljuk. Rálocsoljuk a b...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű