2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 fej hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 csirkemell (filé)
6-8 krumpli
só
2-3 szál zellerzöld
kevés pirospaprika
mk szárított tárkony (vagy friss)
fél citrom leve
tejföl a tálaláshoz
A zöldségeket megtisztítjuk. A répákat felaprítjuk, feltesszük főni. Beledobjuk a kettávágott hagymát, paprikát, paradicsomot, a zellerzöldet. (Ezeket a főzés végén ki szoktam szedni belőle.) Sózzuk.
A csirkemellet felkockázzuk, ha csontos, azt is felhasználhatjuk.
10-15 perc fővés után a husit is a levesbe tesszük.
Ha a hús puha, a felaprított krumplit is hozzáadjuk, meg a tárkonyt és pirospaprikát.
Ha készre főtt, belecsavarjuk fél citrom levét.
Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.
Zsíron megpirítjuk a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott füstölt csülköt. Felkockázzuk a sárgarépát és a fehérrépát, rózsáira szedjük a karfiolfejet, felka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott leveszöldséget és a gombát, majd megpirítjuk őket. Beletesszük a kockákra vágott csirkemellet és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, kb. 1 liter sóval és fehérborssal ízesített vízben félig megfőzzük. hozzáadjuk a kukoricát és a borsót a levével együtt, ha megfőtt hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon az előre megpucolt, feldarabolt csirkeszárnyakat megpároljuk. A vöröshagymát hozzáreszeljük. 10 perc után hozzáadjuk a kockára darabolt zöldségeket. Tovább párolju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű