- kb. 800 g friss zöldbab
- só
- 1 babérlevél
- olaj
- 1 evőkanál liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál pirospaprika
◾️A babok végeit levágjuk, majd feldaraboljuk és megmossuk őket.
◾️Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi és főzni kezdjük.
◾️Közben hozzáadjuk a babérlevelet és a sót is.
◾️Az olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd mehet bele a liszt, amivel zsemleszínűre pirítjuk.
◾️Adunk hozzá a leves levéből pár kanállal, a pirospaprikát és belekeverjük (csomómentesre) a tejfölt is.
◾️Folyamatos keverés mellett, a többi leveshez adjuk.
◾️Pár percet forraljuk és el is készült.
Megpirítjuk az olaj felében az apróra vágott vöröshagymát. A kockára vágott burgonyát és a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, megborsozzuk, megsózzuk, meghintjük majorannával és finomra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst hideg vízben teszem fel főni. Ha fel forrt a tetejére feljövő habot folyamatosan leszedem. Ha már nem kell habozni, akkor teszem bele a zöldséget és a fűszereket, sót Lass...
Elkészítési idő: 5 óra Nehézség: Könnyű• Babot előző nap beáztatni hideg vízbe, • Olajat forrósítani, nagy fej vöröshagymát apróra, üvegesre pirítani, 0,5 kg felsál vagy lábszár, húst kockára vágni, rá a hagymára, fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeshttp://gizi-receptjei.blogspot.hu/2009/02/magyaros-gombocleves.html
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű