2 db idared alma
1 db körte
10 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg mazsola
1 citrom héja, leve
5 cl rum
1 narancs leve
1 teáskanál étkezési keményítő
2 dl főzőtejszín
szegfúszeg
fahéj
csillagánizs
2 evőkanál cukor
1 l víz
A cukrot a fúszerekkel, rummal és a citrom héjáva 1 l vízben feltesszük főni. Az almákat és a koortét megtisztítjuk, felkockázzuk és meglocsoljuk a citrom levével. Ha a cukros, fúszeres víz már legalább 10-15 percig forrt, beletesszük a gyümölcsöket és néhány percig főzzük. Ezután az étkezési keményítőt néhány kanál vízzel elkeverjük, és a forró levesbe öntjűk. Végül beleöntjük a főzőtejszínt, egyet forralunk rajta, majd elzárjuk a lángot. Utoljára az aszalt barackot, mazsolát és narancslevet is hozzáadjuk, de ezekkel már nem főzzűk.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A répakockákat forgassuk össze az olajjal, és ha használunk fűszert, azzal és a sóval, majd borítsuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. 12-14 percig...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott húst, közben gyakran megkevergetjük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. 2 A szalonnát o...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűPucold meg a vöröshagymát, és vágd fel apróra. Forrósítsd fel az olajat egy fazékban, dinszteld meg rajta a vöröshagymát, majd dobd rá az összezúzott fokhagymát, és süsd addig, amí...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű