Családireceptkönyv.hu

Sütőtökkrémleves klasszikusan


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kg sütőtök (hámozva, kimagozva)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. olívaolaj
1 l víz
levesalap
2,5 dl tejszín
ízlés szerint só, bors

Elkészítés:


Kockázzuk fel az előkészített sütőtököt. Felhevített olajon pirítsuk meg az apróra darabolt vöröshagymát, majd adjuk hozzá az átpréselt fokhagymát.

Ha a hagymák megpirultak, vegyük le a lábast a tűzről. Egy másik fazékban 1 liter lobogó vízbe dobjunk egy leveskockát, rotyogtassuk még 2-3 percig.

Adjuk hozzá a pirított hagymákat, a feldarabolt sütőtököt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Miután a tök megpuhult, botmixerrel pépesítsük a levest, majd öntsük rá a tejszínt, forraljuk tovább 2-3 percig. Pirított tökmaggal vagy vajon átforgatott kenyérkockákkal tálaljuk.

Sütőtökkrémleves klasszikusan

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar MAROSHEGYI GOMBÓCLEVES
MAROSHEGYI GOMBÓCLEVES

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd összetörjük és hagyjuk hűlni. Közben a zsiradékon megpirítjuk a hagymát, hozzáadva a kockára vágott húst, a mustárt, a borsot, to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tárkonyos csirke raguleves,cipóban
Tárkonyos csirke raguleves,cipóban

A csirkemellet csíkokra vágjuk, egy kevés olajon addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldséget, s rövid ideig együtt pároljuk,sóval, ételízesítőv...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros burgonya leves
Magyaros burgonya leves

Elkészítés: A hagymát kockázzuk,zsíron dinszteljük,hozzáadjuk a piros paprikát majd a megpucolt kockázott burgonyát,karikázott kolbászt,meg a többi fűszert is.A rántást megcsinálj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bazsalikomos paradicsomleves recept
Bazsalikomos paradicsomleves recept

1 A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagyma közepét eltávolítjuk.2 Egy fazékban vizet forralunk. A paradicsom bőrét kereszt alakban bemetsszük. A forrásban lévő vízbe dobjuk a p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk