4 db cékla (nyers)
1 szem burgonya
1 szem alma
50 g vaj
1 szál póréhagyma
4 db babérlevél (friss, vagy szárított)
só
bors - fekete (tört)
1 l alaplé - zöldség
Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát.
2
Egy mély fazékban olvasszuk fel a vajat, dinszteljük meg a póréhagymát, majd tegyük bele.
3
Keverjük hozzá a kockára vágott zöldséget, és az almát. Fűszerezzük meg, majd pároljuk őket együtt néhány percig, hogy összeérjenek az ízek.
4
Öntsük fel az alaplével, és közepes hőfokon, lefedve főzzük addig, míg a cékla teljesen meg nem puhul.
5
Botmixerrel keverjük össze a levest. Ízlés szerint adhatunk hozzá balzsamecetet, v tárkonyecetet.
A krumplit megfőzzük, majd egy edénybe rakjuk. A levét, amiben főtt, ne öntsük ki! Rakjuk bele egy edénybe a krumplit és a lét. Ízesítsük ízlés szerint sóval, majorannával, ore...
Elkészítési idő:1. A zöldséget a forró levesbe tesszük és felforraljuk. 2. Hozzáöntjük a tejet és 20 percig főzzük, míg a zöldség megpuhul. 3. Összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és...
Elkészítési idő:A gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük. Amikor kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojást, majd félretesszük kicsit. A...
Elkészítési idő: 1 óraEgy liter ivó paradicsomlevet fűszerezünk, ízlés szerint, egy kevés sóval, őrölt borssal, egy leheletnyi citromlével. Aki édesen, szereti porcukrozza. Alaposan elkeverjük, és fogya...
Elkészítési idő: