4 db cékla (nyers)
1 szem burgonya
1 szem alma
50 g vaj
1 szál póréhagyma
4 db babérlevél (friss, vagy szárított)
só
bors - fekete (tört)
1 l alaplé - zöldség
Felkockázzuk az alaposan megmosott, megtisztított céklát, krumplit és almát.
2
Egy mély fazékban olvasszuk fel a vajat, dinszteljük meg a póréhagymát, majd tegyük bele.
3
Keverjük hozzá a kockára vágott zöldséget, és az almát. Fűszerezzük meg, majd pároljuk őket együtt néhány percig, hogy összeérjenek az ízek.
4
Öntsük fel az alaplével, és közepes hőfokon, lefedve főzzük addig, míg a cékla teljesen meg nem puhul.
5
Botmixerrel keverjük össze a levest. Ízlés szerint adhatunk hozzá balzsamecetet, v tárkonyecetet.
Először elkészítjük a galuskát, mivel jót tesz neki, ha legalább 25-30 percet áll, mielőtt kifőzzük. Egy mélyebb tányérban/tálkában, villával habosra verjük a tojást egy kevés sóv...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: Könnyű1. A felolvasztott vajból liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük alaplével vagy csontlével. Habver...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a répákat és a kolbászt pedig karikákra. Egy nagyobb fazékba tesszük a kolbászkarikákat, és olívaolajon megsütjük őket. Ha már roppa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet felforraljuk, bele rakjuk a húsleveskockát, hogy feloldódjon, majd belerakjuk a tömlős sajtot és a reszelt sajtot. Sóval, borssal fűszerezzük, felforraljuk. A tejföllel, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű