60 dkg sertéscomb,40 dkg vágott zöldbab,2 nagy fej vöröshagyma
1 petrezselyemgyökér,2-3 db sárgarépa,4 szem burgonya
1 db paprika,1 db paradicsom,2 babérlevél,Só,bors,pirospaprika
2 dl tejföl,1 ek liszt,3 gerezd fokhagyma,1/2 csokor kapor
2 ek. zsiradék (olaj vagy zsír)
A hagymát apróra vágjuk, egy mély fazékban a zsíron üvegesre dinszteljük.
Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakteres.
Rádobjuk a megtisztított, kockára vágott húst, a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.(ha szükséges kevés vizet öntünk alá)
A felkockázott krumplit feltesszük sós vízben főni a babérlevelekkel, úgy, hogy a víz éppen hogy ellepje. Nem kell teljesen puhára, csak félpuhára, mert együtt is kell még főnie a többi hozzávalóval.
Egy lábosban enyhén sós vízben, majdnem készre főzzük a zöldbabot.
Ha a pörkölt készen van, hozzáadjuk a karikákra vágott fehér és sárga répát,és felöntjük kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
Ha a répa félig megpuhult hozzáöntjük a krumplit és a zöldbabot is annyi főzővízzel amennyi levest szeretnénk. Együtt főzzük, míg minden hozzávaló megpuhul. (ha a leve elpárologna vízzel pótoljuk)
A tejfölt elkeverjük a liszttel, és ha a leves újraforrt, hozzáöntjük.(hőkiegyenlítéssel csináljuk, úgy, hogy előbb a meleg levesből egy keveset a lisztes tejfölhöz keverünk)
Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és a fokhagymát, és még 5 percig főzzük alacsony lángon.
A megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk. Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az ap...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesKorhelyleves Elkészítés HOZZÁVALÓK: 10 dkg füstölt szalonna 2 közepes fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 80 dkg savanyú káposzta 20 dkg füstölt főtt tarja 20 dkg lángolt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a csirke mellett vékony csíkokra vágjuk, a májat megmossuk, feldaraboljuk, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a ha...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 220C fokra (alul/felül üzemmódban). A karfiolt közepes méretű rózsákra szedjük, a rózsákat pedig hosszant félbevágjuk. Egy uzsonnázótasakba tesszük, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű