Családireceptkönyv.hu

Palócleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg sertéscomb,40 dkg vágott zöldbab,2 nagy fej vöröshagyma
1 petrezselyemgyökér,2-3 db sárgarépa,4 szem burgonya
1 db paprika,1 db paradicsom,2 babérlevél,Só,bors,pirospaprika
2 dl tejföl,1 ek liszt,3 gerezd fokhagyma,1/2 csokor kapor
2 ek. zsiradék (olaj vagy zsír)

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, egy mély fazékban a zsíron üvegesre dinszteljük.
Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakteres.
Rádobjuk a megtisztított, kockára vágott húst, a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk.(ha szükséges kevés vizet öntünk alá)
A felkockázott krumplit feltesszük sós vízben főni a babérlevelekkel, úgy, hogy a víz éppen hogy ellepje. Nem kell teljesen puhára, csak félpuhára, mert együtt is kell még főnie a többi hozzávalóval.
Egy lábosban enyhén sós vízben, majdnem készre főzzük a zöldbabot.
Ha a pörkölt készen van, hozzáadjuk a karikákra vágott fehér és sárga répát,és felöntjük kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
Ha a répa félig megpuhult hozzáöntjük a krumplit és a zöldbabot is annyi főzővízzel amennyi levest szeretnénk. Együtt főzzük, míg minden hozzávaló megpuhul. (ha a leve elpárologna vízzel pótoljuk)
A tejfölt elkeverjük a liszttel, és ha a leves újraforrt, hozzáöntjük.(hőkiegyenlítéssel csináljuk, úgy, hogy előbb a meleg levesből egy keveset a lisztes tejfölhöz keverünk)
Hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és a fokhagymát, és még 5 percig főzzük alacsony lángon.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gazdag, fűszeres karfiolleves
Gazdag, fűszeres karfiolleves

Egy vastag falú lábosban a hagymákat, répát és a zellert a kókuszolajon kb 5 perc alatt, gyakori kevergetés mellett félpuhára pirítjuk. Hozzáadjuk a karfiolt és további 5 percig p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Falusi csirke raguleves
Falusi csirke raguleves

1 A csirkét megmossuk és részeire daraboljuk. 2 A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk. 3 A burgonyát is meghámozzuk, felkockázzuk. 4 Egy lábosban felolvasztjuk a zsír...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sára
Borsóleves
Borsóleves

borsót, kockára vágott krumplit kicsi olajra teszed, párolod kevés vízen, sót, borsot, elég sok cukrot, de inkább apránként, zöldségzöldet apróra vágva teszel hozzá, felöntöd vízz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kínai csípős-savanyú leves
Kínai csípős-savanyú leves

Oldj fel 0,5 dl Kukorica keményítőt ugyanannyi hideg vízben, egy villával keverd addig, amíg teljesen feloldódik. Vágd fel hosszában a szárított, vagy friss Chiliket, kapard ki a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk