3-4 szál sárgarépa
2 liter sűrű paradicsomlé
só, fehérbors
1 leves kocka (elhagyhato)
kevés cukor (elhagyhato)
zeller zöldje
Rizsgombóc :
6 ek. rizs
1 nagy tojás, vagy 2 darab kis tojás
liszt amennyit felvesz
olaj
A sárgarépát kettobe vagom, es felszeletelem.
Keves olajon megparolom.
Felontom annyi vizzel, hogy ellepje, fuszerezem soval , fehérborssal, beleteszem a leveskockat, es kozepes tuznel felig megfozom.
Kozben elkeszitem a rizsgombocot.
2 ek, olajon megforgattam a rizset, es felontottem annyi vizzel, hogy jol ellepje a rizst.
Amikor a viz elparolgott a riszrol, akkor levettem a tuzrol, es teljesen kihutottem.
Fontos, hogy a rizs teljesen hideg legyen.
En elozo este elkeszitettem a rizset, ez a legjobb megoldas.
A rizshez hozza kevertem a tojast, jol elkevertem, es annyi lisztet tettem hozza,hogy jol formazhato masszat kapjak.
Amikor a sárgarépa mar szinte puha, akkor felontom a paradicsomlével, ha kell, akkor meg utana fuszerezem...es, keves cukrot is teszek bele, (a cukor elhagyhato)
Amikor a leves forr, akkor vizes kezzel gombocokat formazok a rizses masszabol, es a levesbe teszem.
Nehany percig meg forralom,beleteszem a zeller zöldet, es utana elzarom a tuzet alatta.
Lefodom, es hagyom kb. 10-20 percig,hogy az izek osszeerjenek.
A karfiolt, a burgonyát és a hagymát a vajjal és az olajjal együtt egy lábasba tesszük és kis lángon sistergésig melegítjük. Ezután lefedjük és 10 percig pároljuk (színt ne kapjon)...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA zöldbabot tisztítsd meg, s vágd kb. 2 centis darabokra, majd sós vízben főzd puhára. Közben az olajjal és a liszttel készíts zsemleszínű rántást, ebbe előbb keverd bele a fin...
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűA hagymát kockázzuk,zsíron dinszteljük,hozzáadjuk a piros paprikát majd a megpucolt kockázott burgonyát,karikázott kolbászt,meg a többi fűszert is.A rántást megcsináljuk az olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző nap megmossuk, majd beáztatjuk. A babot egy fej hagymával és a felkockázott sonkával majdnem készre főzzük a sonkalében és a bab áztatóvizében. Ha nincs sonkalevünk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes