3-4 szál sárgarépa
2 liter sűrű paradicsomlé
só, fehérbors
1 leves kocka (elhagyhato)
kevés cukor (elhagyhato)
zeller zöldje
Rizsgombóc :
6 ek. rizs
1 nagy tojás, vagy 2 darab kis tojás
liszt amennyit felvesz
olaj
A sárgarépát kettobe vagom, es felszeletelem.
Keves olajon megparolom.
Felontom annyi vizzel, hogy ellepje, fuszerezem soval , fehérborssal, beleteszem a leveskockat, es kozepes tuznel felig megfozom.
Kozben elkeszitem a rizsgombocot.
2 ek, olajon megforgattam a rizset, es felontottem annyi vizzel, hogy jol ellepje a rizst.
Amikor a viz elparolgott a riszrol, akkor levettem a tuzrol, es teljesen kihutottem.
Fontos, hogy a rizs teljesen hideg legyen.
En elozo este elkeszitettem a rizset, ez a legjobb megoldas.
A rizshez hozza kevertem a tojast, jol elkevertem, es annyi lisztet tettem hozza,hogy jol formazhato masszat kapjak.
Amikor a sárgarépa mar szinte puha, akkor felontom a paradicsomlével, ha kell, akkor meg utana fuszerezem...es, keves cukrot is teszek bele, (a cukor elhagyhato)
Amikor a leves forr, akkor vizes kezzel gombocokat formazok a rizses masszabol, es a levesbe teszem.
Nehany percig meg forralom,beleteszem a zeller zöldet, es utana elzarom a tuzet alatta.
Lefodom, es hagyom kb. 10-20 percig,hogy az izek osszeerjenek.
A savanyú káposztát mossuk át a sóssága miatt. A tarját és a szalonnát kockára,a répát karikákra vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd egy lábosban kevés olajon megdinszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldbabot megtisztítjuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Sós vízben puhára főzzük. Közben az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, ehhez először belekeverjük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés. A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, a répát, zöldséget, gombát felszeleteljük. A kolbászt kifejtjük a bőréből, összegyúrjuk a tojással, és dió...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd összetörjük és hagyjuk hűlni.Közben a zsiradékon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, és ízlés szerint sót, must...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű