Családireceptkönyv.hu

Tortilla leves


Írta:

Elk. idő: 15 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 db tortilla lap
0.5 dl napraforgó olaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 közepes db zöldpaprika (kimagozva, apróra vágva)
1 l szárnyas alaplé
20 dkg csirke (húscafatkák (maradék főtt apró darabkákra vágva-tépve))
20 dkg paradicsom (apróra vágva vagy kockázott konzerv paradicsom vagy 1 kis konzerv sűrített paradicsom is megteszi)
10 dkg sajt (reszelt)
1 csokor petrezselyem (vagy cilantro)
1 közepes db avokádó (apró kockákra várgva)
1 db citrom (kis gerezdekre vágva)

Elkészítés:


A tortillát 1/2 cm széles, 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk, és egy tepsiben, alacsony hőfokon a sütőben teljesen kiszárítjuk. A legjobb maradék vagy már félig kiszáradt tortillát használni.
A kiszárított tortillacsíkokat egy lábasban, 3 csoportban halvány barnára pirítjuk olajon, majd papírszalvétán hagyjuk lecsöpögni, és félretesszük.
A maradék olajban az apróra vágott vöröshagymát pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldpaprikát, fokhagymát, melyet még 2-3 percig pirítunk.
Hozzáadjuk a csirkelevet, a paradicsomkockákat és főtt csirkehús cafatkáit. Felforraljuk, és megfőzzük.
A kész levest kimerjük tányérokba, a reszelt sajtot, a kockára vágott avokádót, a tortilladarabkákat, a cilantrót a tetejére szórjuk, és citromszeleteket adunk hozzá.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mexikó nemzeti levese. Maradék, kiszáradt tortilla lapokból (Vagy ha nincs más, tortillachips-et is használhatunk. Az már meg van sütve, de csak a tányérba közvetlenül evés előtt rakjuk, mert gyorsan megpuhul, és átázik.) és maradék csirkelevesből percek alatt össszeállítható. Meglepően "MAGYAROS" étel.

Tortilla leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos húsgombóc leves
Tárkonyos húsgombóc leves

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. Nagyobb fazékban felhevítjük az étolajat, és üvegesre sütjük benne a hagymát. Közben megtisztítjuk, és nagyobb darabokra szeljük a gombát. A ha...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Tárkonyos csirkeragu leves
Tárkonyos csirkeragu leves

A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar SAJTOS ZÖLDSÉGKRÉMLEVES CIPÓBAN
SAJTOS ZÖLDSÉGKRÉMLEVES CIPÓBAN

A megtisztított hagymát és fokhagymát, valamint a meghámozott, megmosott burgonyát és leveszöldséget apróra kockázzuk, a brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük és a nagy fazékban...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! A va...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk