30 dkg sertéslapocka
1 fej hagyma
1 teáskanál zsír/jó, ha van liba vagy kacsazsír/
3 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
egy darab zeller
egy fél fej karalábé
10 dkg zöldborsó
15 dkg gomba
6-8 db kelbimbó /helyette lehet brokkoli vagy karfiol/
1 szem krumpli /elmaradhat/
egy maréknyi csigatészta
fűszerek: só, bors, tárkony, kakukkfű
1 húsleveskocka vagy vegeta
1 kis pohár tejföl vagy 2dl tejszín
1 csapott evőkanál liszt
tárkonyecet vagy citrom leve
A hagymát felaprítom, és a zsiradékon megpirítom, majd hozzáadom a kis kockákra vágott húst és fedő alatt párolom.
kb. 20 perc után hozzáadom a felaprított karalábét, zellert, a sárga és fehérrépát és tovább párolom, majd rászórom a lisztet, ezzel többször átkeverem, utána felöntöm kb. 1 liter vízzel és hozzáadom a még meglévő zöldségeket /borsó, gomba, kelbimbó, krumpli/, a tésztát is, és a fűszereket is hozzáadom.
Amikor minden megpuhult hozzáadom a tejszínt vagy tejfölt, még egyet forralok rajta és lezárom a gázt.
Tálalásnál, aki szereti, tehet bele tárkonyecetet, vagy frissen csavart citrom levet.
A babot egy éjszakára áztasd be, így sokkal finomabb lesz. A csülköt a babbal együtt tedd fel főni körülbelül két és fél liter vízben, majd kezdd el megpucolni a zöldségeket. Amely...
Elkészítési idő:a csirkeaprólékot odatesszük főni kb 3 liter hideg vízben -amikor fő lehabozzuk -majd beledobjuk a kis kockára vágott sárgarépát és felszeletelt hagymát néhány perc múlva a...
Elkészítési idő: 30 percHa zsíros sertéshúst szeretnél használni hozzá, akkor a kockára vágott húsos szalonna darabokat forrásban lévő vízben főzd 30 másodpercig, majd szűrd le és öblítsd le. Ezzel az elj...
Elkészítési idő: