Családireceptkönyv.hu

tárkonyos sertésraguleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg sertéslapocka
1 fej hagyma
1 teáskanál zsír/jó, ha van liba vagy kacsazsír/
3 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
egy darab zeller
egy fél fej karalábé
10 dkg zöldborsó
15 dkg gomba
6-8 db kelbimbó /helyette lehet brokkoli vagy karfiol/
1 szem krumpli /elmaradhat/
egy maréknyi csigatészta
fűszerek: só, bors, tárkony, kakukkfű
1 húsleveskocka vagy vegeta
1 kis pohár tejföl vagy 2dl tejszín
1 csapott evőkanál liszt
tárkonyecet vagy citrom leve



Elkészítés:


A hagymát felaprítom, és a zsiradékon megpirítom, majd hozzáadom a kis kockákra vágott húst és fedő alatt párolom.
kb. 20 perc után hozzáadom a felaprított karalábét, zellert, a sárga és fehérrépát és tovább párolom, majd rászórom a lisztet, ezzel többször átkeverem, utána felöntöm kb. 1 liter vízzel és hozzáadom a még meglévő zöldségeket /borsó, gomba, kelbimbó, krumpli/, a tésztát is, és a fűszereket is hozzáadom.
Amikor minden megpuhult hozzáadom a tejszínt vagy tejfölt, még egyet forralok rajta és lezárom a gázt.
Tálalásnál, aki szereti, tehet bele tárkonyecetet, vagy frissen csavart citrom levet.

tárkonyos sertésraguleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sárgarépa krémleves
Sárgarépa krémleves

Karikázd fel a sárgarépát. Az olajat forrósítsd fel a póréhagymát, majd tedd bele a felkarikázott répát. Fűszerezd meg, és párold szinte teljesen puhára. Ezután engedd fel vízzel!...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes fokhagymakrémleves
Tejszínes fokhagymakrémleves

A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk. A lisztet rászórjuk - nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, folyamatos k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: keria
Ersei gombakrém leves
Ersei gombakrém leves

Az erdei gombákat megmossuk, majd felszeleteljük, kevés libazsíron megfuttatjuk, majd sóval-borssal ízesítjük, és felöntjük 1 liter szárnyas alaplével. Hozzáadjuk a kis fej finomra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aszaltszilva-krémleves fahéjas zsemlekockákkal
Aszaltszilva-krémleves fahéjas zsemlekockákkal

Elkészítés: Az aszalt szilvát beáztatjuk este 1 deci, vízzel hígított szilvóriumba, a másik deci felével gargalizálunk egy kellemeset, majd lenyeljük, igen jó altató hatása van. A...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk