csirkemell
olaj
1 - 2 fej lila hagyma (v. póréhagyma)
gyökér
sárgarépa
zöldborsó
gomba
krumpli
liszt
Piros Arany
tejföl
1/2 citrom
só
2 db. tyúkhúsleves kocka
Apróra vágjuk a lila hagymát (1 – 2 fej), vagy póréhagymát (karikára) és olajban üvegesre pároljuk.
A csirkemellet kis kockákra vágjuk (1,5x1,5 cm) és húst megkérgesítjük az olajos hagymában.
Amikor a hús megfehéredik, akkor teszünk hozzá gyökeret, sárgarépát karikára vágva, zöldborsót egy keveset, gombát és kockára vágott burgonyát (1 db-ot). Tovább pároljuk. Nyomunk bele Piros Aranyat, majd megszórjuk 1 fakanálnyi liszttel és elkeverjük az egészet 2 evőkanál tejföllel.
Felöntjük 1,5 liternyi vízzel, megsózzuk, és teszünk bele egy karika citromot, meg egy fél citromot kissé belenyomunk (tetszés szerint)
Ebbe jön még 2 db tyúkhúsleves kocka. Tehetünk bele egy fél kávéspohár levesbetétet is.
Az egész 30 – 40 perc alatt megfő. Nagyon finom lesz.
Az elkészítési időben nincs benne a zöldségek pucolásának és a csirkemell darabolásának ideje.
A kelkáposztát vékonyra szeleteljük, vagy gyaluljuk, és feltesszük főni annyi vízben, ami jó bőven ellepi. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, majorannával, a kockára vágo...
Elkészítési idő:A felhevített olajon az apróra vágott hagymát üvegesre párolom, majd hozzáadom a felkockázott csirkemellet, fehéredésig pirítom, és felöntöm vízzel. Felforralom, leszedem a habját,...
Elkészítési idő:Először megpucolom a zöldségeket és kockákra vágom. A hagymát apróra vágom, és az olajon üvegesre párolom majd hozzáadom a zúzott fokhagymát. Belerakom a zöldségeket és felöntö...
Elkészítési idő: 40 perc