csirkemell
olaj
1 - 2 fej lila hagyma (v. póréhagyma)
gyökér
sárgarépa
zöldborsó
gomba
krumpli
liszt
Piros Arany
tejföl
1/2 citrom
só
2 db. tyúkhúsleves kocka
Apróra vágjuk a lila hagymát (1 – 2 fej), vagy póréhagymát (karikára) és olajban üvegesre pároljuk.
A csirkemellet kis kockákra vágjuk (1,5x1,5 cm) és húst megkérgesítjük az olajos hagymában.
Amikor a hús megfehéredik, akkor teszünk hozzá gyökeret, sárgarépát karikára vágva, zöldborsót egy keveset, gombát és kockára vágott burgonyát (1 db-ot). Tovább pároljuk. Nyomunk bele Piros Aranyat, majd megszórjuk 1 fakanálnyi liszttel és elkeverjük az egészet 2 evőkanál tejföllel.
Felöntjük 1,5 liternyi vízzel, megsózzuk, és teszünk bele egy karika citromot, meg egy fél citromot kissé belenyomunk (tetszés szerint)
Ebbe jön még 2 db tyúkhúsleves kocka. Tehetünk bele egy fél kávéspohár levesbetétet is.
Az egész 30 – 40 perc alatt megfő. Nagyon finom lesz.
Az elkészítési időben nincs benne a zöldségek pucolásának és a csirkemell darabolásának ideje.
A csicseriborsót, a sárgarépát, a fehérrépát, a vöröshagymát, a zellert és a burgonyát egy fazékba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Feltesszük főni. Ízesít...
Elkészítési idő: 2-2,5 óra Nehézség: Könnyű1. A répákat megtisztítjuk és felkarikázzuk. 2. A cukorborsót “kipikrázzuk. 3. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. 4. Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a répákat, kics...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA hagymát és fokhagymát üvegesre pirítsd a zsíradékon, öntsd fel az alaplével, főzd fél órán keresztül, tedd bele a fűszereket, főzd még negyed órát, tejföllel habard, pirított ken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKisebb szeletekre vágjuk a bacont és serpenyőben megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük. Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát és kevés olajon üvegesre pirítjuk, vigyázva, nehogy me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű