30 dkg fejtett bab
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6 db debreceni kolbász vagy 30 dkg lángolt kolbász
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
0.5 db citrom leve
1 teáskanál cukor
só, bors
babérlevél
majoránna
erős paprikakrém
A babot előző nap este megmossuk, éjszakára 2-2.5 liter vízbe áztatjuk. Másnap nem öntjük le a vizet. Hozzáadjuk a babérlevelet, az apróra vágott vöröshagymát, átnyomott fokhagymát. Forrás után lassú tűzön, fedő alatt másfél óráig, puhulásig főzzük, majd miután a héját lehúztuk, a levesbe tesszük a felkarikázott kolbászt
A tejfölt a liszttel és kevés vízzel csomómentesre keverjük, a kész levest behabarjuk. Ízesítjük sóval, cukorral, citromlével, fűszerekkel, paprikakrémmel. 3 percig összeforraljuk, majd továbbra is fedő alatt pihentetjük.
Tálalásnál frissen aprított lilahagymát helyezünk a tányérba, arra merjük a forró levest.
A húst kockákra vágjuk, a zsiradékon pirítani kezdjük, sóval, borssal fűszerezzük. A zöldségeket karikákra felvágjuk, daraboljuk majd hozzáadjuk a húshoz. Tovább pirítjuk néhány pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk, és bő, sós vízben megfőzzük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, és a kolbásszal együtt felkarikázzuk. A krumpli levét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kockákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A felaprított vöröshagymát az olajon enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt húst. Megszórjuk a fûszerpapriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk a köménymaggal és a paprikával. Hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű