30 dkg darált sertéshús, 20 dkg füstölt sonka, 30 dkg vegyes zöldség, 15 dkg burgonya, 10 dkg hagyma, 2 zsemle, 2 tojás, 2 evőkanál zsír, 2 dl tejföl, só, törött bors, babérlevél, tárkony, sáfrány
A beáztatott, kicsavart, összemorzsolt zsemlét hozzáadjuk a darált húshoz és jól összegyúrjuk sóval, törött borssal és a tojásokkal. Apró gombócokat formálunk belőle.
Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékony metéltre vágott gépsonkát meg a nyers zöldségeket, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Babérlevéllel, tárkonnyal, egy csipet sáfránnyal ízesített vízzel, ha van húslével, esetleg húsleveskockával ízesített vízzel felöntjük.
Amikor a zöldség puhulni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát és az apró húsgombócokat. Együtt teljesen megpároljuk, és tálalásnál tejföllel ízesítjük.
A megadott mennyiséget egytálételként 5 fő részére elegendő, ha még kínálunk utána mást is, 10 személy is jóllakik belőle.
Zsiradék, liszt, köménymag (pár szem) és pirospaprikával zsemleszínű rántást készítek. Felengedem vízzel, teszek bele kicsi ételízesítőt, (ha kell még akkor sót) ételízesítő sós. A...
Elkészítési idő: 15 percA hagymát felkockázzuk kevés olajon megdinszteljük. Hozzá adjuk a a felvágott zöldségeket, a gomba kivételével és kevés víz hozzáadásával pár percig pároljuk. Vegetát és borsot adu...
Elkészítési idő:A füstölt húst 2 liter vízben puhára főzzük, majd a levéből kiszedjük. A füstölt léhez adjuk az előző este beáztatott babot, a leöblített és felaprózott savanyú káposztát, a kol...
Elkészítési idő:A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk a felkockázott burgonyát és a felszeletelt kelkáposztát. Vegetával, borssal, sóval, köménnye...
Elkészítési idő: 1 óra