1 - 1,5 liter húslé
2 fej hagyma vagy egy póréhagyma
2 tubus sajtkrém (tejszínes, de lehet ízesített is)
szójaszósz
só, bors, kakukkfű
Kevés zsiradékon megdinsztelem a hagymát.
Felöntöm húslével, felforralom és belerakom a sajtkrémet.
Ha megolvadt benne a sajt még pár percig főzöm, majd a végén belerakom a szójaszószt és a kakukkfüvet.
Lehet ízesíteni metélőhagymávl, vagy medvehagymával, nagyon finom ízt ad neki. A sajtkrémet lehet ízesítettet is belerakni.
Tálalni levesgolyókkal/pirítóskockával és kevés reszelt sajttal szoktam.
Olajon megpirítom 1 ek lisztet,félrehúzom majd 2-3 kiskanál pirospaprikát teszek rá.Felengedem vízzel és paradicsomlével (1 üveg) Teszek bele fokhagyma gerezdeket, egészbe kisebb h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát finomra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, kicsit lepirítjuk. Beletesszük a kisebb hasábokra vágott karalábét,...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: KönnyűA fokhagymát és a vöröshagymát ledaráljuk. Az olívaolajon megdinszteljük, enyhén sózzuk. Kevés lisztet szórunk rá, picit megpirítjuk. Felöntjük a vízzel. A fűszereket ízlés szerint...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst fűszerezzük sóval, borssal, egy teáskanálnyi apróra vágott zöld kaporral, hozzáadjuk a megmosott rizst és jól összekeverjük, majd vizes kézzel kis húsgolyókat készítü...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes