7 evőkanál étkezési búzadara
fél teáskanál só vagy vegeta (én csak sót használok), esetleg morzsolt petrezselyem, de ezt is el szoktam hagyni, mert Férj nem szereti
fél dl olaj vagy olvasztott sertészsír (legutóbb kolbászzsírral készítettem, piros gombócaim lettek, de valami mennyeiek)
1 darab tojás
Műzlis tálba vagy valami kisebb, mondjuk kompótos tálba kiméret a gríz, rádobod a tojást, megsózod, végül rálocsolod az olajat és villával (ez fontos) jól összekevered. Ne erősen!
Keverés után 15 percre pakold be a cuccot a hűtőbe, majd teáskanál segítségével szaggasd bele a levesbe akkor, amikor az már kész, de még a lángon pöszörög. Én úgy csinálom, hogy veszek egy teáskanálnyi masszát, majd beleérintem a forró levesbe. A massza azonnal lecsusszan a kanálról.
Főzd a levessel együtt még két-három percig, majd zárd el a lángot és fedő alatt hagyd az egészet újabb tíz percig.
A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy fazékban mindkettőt kiolvasztjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük a szalonna- és kolbászpörcöket. A visszamaradt zsíron megfut...
Elkészítési idő: 0.5 óragulyás disznó húst kockára vágtam......a hagymát megpucoltam és nagyon finomra megvágtam......a répákat megpucoltam majd hosszúkásra vágtam a 2dl olajon a hagymát megdinszteltem...
Elkészítési idő:A krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük annyi vizet öntsünk hozzá, hogy bőven ellepje (ez egyénre szabott ki milyen levesesen, illetve sűrűn szereti...
Elkészítési idő:Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet főni. Belerakunk egy darab füstölt szalonnabőrt, a babérlevelet és a két kis fej hagymát, amiről csak a külső héjat szedjük le. Remek szín...
Elkészítési idő: 35 perc