menu

Családireceptkönyv.hu

Grízgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 evőkanál étkezési búzadara

fél teáskanál só vagy vegeta (én csak sót használok), esetleg morzsolt petrezselyem, de ezt is el szoktam hagyni, mert Férj nem szereti

fél dl olaj vagy olvasztott sertészsír (legutóbb kolbászzsírral készítettem, piros gombócaim lettek, de valami mennyeiek)

1 darab tojás

Műzlis tálba vagy valami kisebb, mondjuk kompótos tálba kiméret a gríz, rádobod a tojást, megsózod, végül rálocsolod az olajat és villával (ez fontos) jól összekevered. Ne erősen!

Keverés után 15 percre pakold be a cuccot a hűtőbe, majd teáskanál segítségével szaggasd bele a levesbe akkor, amikor az már kész, de még a lángon pöszörög. Én úgy csinálom, hogy veszek egy teáskanálnyi masszát, majd beleérintem a forró levesbe. A massza azonnal lecsusszan a kanálról.

Főzd a levessel együtt még két-három percig, majd zárd el a lángot és fedő alatt hagyd az egészet újabb tíz percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Gulyásleves
Gulyásleves

A hagymákat kis kockára vágjuk. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, majd 2 cm-es kockára daraboljuk. A zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd félrehúzzuk a fűs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zellerkrémleves
Zellerkrémleves

A zellert és a sárgarépát meghámozzuk, felszeleteljük (zellert hosszúkás darabokra, a sárgarépát karikákra). A felaprított hagymát kis olajon üvegesre pároljuk, ekkor hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 50-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Friss tavaszi zöldségleves
Friss tavaszi zöldségleves

Megdinsztelem kacsazsíron,tyúkzsíron a zöldségeket. Felengedem vízzel,beleteszek 1 ek. sót. Az összekötözött zöldség zöldet. Amikor a zöldségek megfőttek beleszaggatom az előre elk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Húsgombóc leves
Húsgombóc leves

Kevés zsiradékon megpirítom a zöldség féléket majd hozzá adom az apróra vágott v. hagymát, tovább dinsztelem. Bele rakom a fokhagymát és a fűszereket majd felöntöm csontlével. Háro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk