menu

Családireceptkönyv.hu

Grízgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 evőkanál étkezési búzadara

fél teáskanál só vagy vegeta (én csak sót használok), esetleg morzsolt petrezselyem, de ezt is el szoktam hagyni, mert Férj nem szereti

fél dl olaj vagy olvasztott sertészsír (legutóbb kolbászzsírral készítettem, piros gombócaim lettek, de valami mennyeiek)

1 darab tojás

Műzlis tálba vagy valami kisebb, mondjuk kompótos tálba kiméret a gríz, rádobod a tojást, megsózod, végül rálocsolod az olajat és villával (ez fontos) jól összekevered. Ne erősen!

Keverés után 15 percre pakold be a cuccot a hűtőbe, majd teáskanál segítségével szaggasd bele a levesbe akkor, amikor az már kész, de még a lángon pöszörög. Én úgy csinálom, hogy veszek egy teáskanálnyi masszát, majd beleérintem a forró levesbe. A massza azonnal lecsusszan a kanálról.

Főzd a levessel együtt még két-három percig, majd zárd el a lángot és fedő alatt hagyd az egészet újabb tíz percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csuri
TCM Őszi gomba leves
TCM Őszi gomba leves

A zöldségeket megtisztítjuk, a kívánt formára vágjuk. Egy fazékban felhevítünk egy kevés olívaolajat, rádobjuk a pórét és a fokhagymát, kicsit pároljuk, majd mehet rá a feldarab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Attila
Tejfölös zöldbableves (Busi)
Tejfölös zöldbableves (Busi)

1) Zöldbabot megmossuk. 2) Feltesszük főni vízbe, sóval és vörös hagymával. 3) Mikor megfőtt a zöldbab, csinálunk egy rántást. (Tejföllel) Ráönntjük. 4) Ecettel és cukorral beál...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kínai kukoricaleves
Kínai kukoricaleves

A csirkehús alaplevet felforraljuk, majd hozzáöntjük a csemegekukoricát, és 10 percig főzzük. Amíg a kukorica fő, egy pohárban az étkezési keményítőt hideg vízzel elkeverjük (kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sándor
Èdesburgonya krémleves
Èdesburgonya krémleves

A hagymát, fokhagymát olajon megpárolni. Èdesburgonyát elöfözni. A zellert, újhagymát feldarabolva a hagymához tenni, édesburgonyát darabolva hozzátenni, felönteni zöldségleves a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk