Családireceptkönyv.hu

Grízgombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 evőkanál étkezési búzadara

fél teáskanál só vagy vegeta (én csak sót használok), esetleg morzsolt petrezselyem, de ezt is el szoktam hagyni, mert Férj nem szereti

fél dl olaj vagy olvasztott sertészsír (legutóbb kolbászzsírral készítettem, piros gombócaim lettek, de valami mennyeiek)

1 darab tojás

Műzlis tálba vagy valami kisebb, mondjuk kompótos tálba kiméret a gríz, rádobod a tojást, megsózod, végül rálocsolod az olajat és villával (ez fontos) jól összekevered. Ne erősen!

Keverés után 15 percre pakold be a cuccot a hűtőbe, majd teáskanál segítségével szaggasd bele a levesbe akkor, amikor az már kész, de még a lángon pöszörög. Én úgy csinálom, hogy veszek egy teáskanálnyi masszát, majd beleérintem a forró levesbe. A massza azonnal lecsusszan a kanálról.

Főzd a levessel együtt még két-három percig, majd zárd el a lángot és fedő alatt hagyd az egészet újabb tíz percig.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Húsleves
Húsleves

Zöldségeket lepirítani kicsit, majd a csontot és pici húst beletéve felönteni bőven vízzel. Közepes lángon vagy 6-oson 4-5 órát lassan főzni, hogy kifőjenek az ízek. Külön kis l...

Elkészítési idő: 4-5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
EGYSZERŰ TOJÁSLEVES
EGYSZERŰ TOJÁSLEVES

Alacsony lángon a lisztből és az olajbol rántást készítünk, majd felöntjük 1 liter vízzel. Ízesítjük babérlevélel, köménnyel, sóval és őrölt paprikával. Három tojást felverünk, ma...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tiroli szalonnagombóc - levesbetét
Tiroli szalonnagombóc - levesbetét

A szalonnát 1 centis kockákra, a zsemlét ennek a duplájára vágjuk fel. A szalonna zsírját kisütjük, hozzáadjuk a zsemlét és világosbarnára sütjük. A füstölt húst apróra vágjuk. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsom leves
Paradicsom leves

Az olajon megpirítjuk a lisztet, rákanalazzuk a paradicsompürét, majd ráöntjük a passatát. Beledobjuk a hagymát és a fokhagymagerezdeket egészben, és felöntjük a vízzel is. Beledo...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk