menu

Családireceptkönyv.hu

Pulykanyakleves (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 fej vöröshagyma
2 kg pulykanyak
3 db répa
3 db zöldség
babérlevél
egész bors
fél fej fokhagyma
natúr ételízesítő
petrezselyemzöld
szegfűbors

őrölt bors
őrölt kömény

Elkészítés:


A húst felöntjük vízzel, meghintjük sóval és feltesszük főni egy nagyobb lábosban, ami lehetőleg bőven ellepi. Ha a víz felforrt, „lehabozzuk”, fűszerezzük és „bezöldségezzük”. Előbbire azért van szükség, hogy a végeredmény ne legyen zavaros, hanem szép, kristálytiszta.
Ha ezzel megvagyunk, a lángot kisebbre vesszük, a leves épp hogy csak „peszeregjen” és akár magára is hagyhatjuk, időnként ránézve és az elforrt vizet szükség esetén pótolva.
Kb. 4 óra alatt leszünk kész vele, ekkorra a hús omlósra fő és a zöldségek is megfelelően puhák lesznek.
Én a petrezselyemzöldet találás előtt szoktam beletenni, hogy az aromája frissen érződjön.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://paleolitwebshop.hu/paleo-receptek-kepekkel/user-item/514-palanett/41-foetelek/21-pulykanyakleves.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
GOMBÓCLEVES
GOMBÓCLEVES

A burgonyát előre megfőzzük sós vízben és összetörjük. A főzőlevet félretesszük. Amikor kihűlt, fűszerezzük, belegyúrunk 1 tojást, a maradék zellerlevelet apróra vágva, és annyi li...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Legényfogó leves
Legényfogó leves

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, olajjal rózsaszínre dinszteljük, majd megszórjuk bőven pirospaprikával. Rögtön rátesszük az apró kockákra vágott, megtisztított marhalábszára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Egyszerű burgonyakrémleves
Egyszerű burgonyakrémleves

A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a meghámozott burgonyát feldaraboljuk. Fazékban felhevítünk 1 ek vajat, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, és t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Renáta
Húsleves
Húsleves

A húst felteszem főni, ha felforrt lehabozom. Ekkor beleteszem a zöldségeket és fűszereket. Fedő alatt, lassú tűzön főzöm 3-4 órát. Cérnametélttel tálalom. Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk