- 4 l víz
- kiskanálnyi ecetes tárkony
- tárkonyecet ízlés szerint
- 1 kisebb fej fokhagyma
- só
- bors
- 200 ml tejszín
- 1 kanál liszt
A betéthez:
- 6 tojás
- 6 kanál gríz (búzadara)
Feltettem a vizet főni a tárkonnyal és az apróra vágott fokhagymával.
A tojásokat habosra vertem, picit megsóztam, beleszórtam a grízt és a felhevített olajon palacsinta sütőben mindkét oldalát megsütöttem.
(2 palacsintát készítettem,egyszerre túl sok)
Apró kockákra vágtam és a fővő levesbe tettem és kb 10 percig főztem.
A legvégén a lisztet kikevertem a tejföllel, és behabartam a levest.
A csirkét feldaraboljuk kis kockákra (2x2 cm nagyjából). A hagymákat apróra vágjuk. A répákat a csirkéhez hasonló módon aprítjuk fel. A gombát cikkekre vágjuk. Kevés z...
Elkészítési idő: 40 percA hagymát három perc alatt üvegesre pároljuk az olajon, hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért, és kevergetve további két percig pirítjuk. Ezután hozzákeverjük a tisztított és felda...
Elkészítési idő: 40-45 percA zöldségeket összevágjuk, 1 evőkanál olajon puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel. Ízlés szerint felengedjük vízzel, és tovább főzzük. Amikor a burgonya sz...
Elkészítési idő: 30 perc