- 4 l víz
- kiskanálnyi ecetes tárkony
- tárkonyecet ízlés szerint
- 1 kisebb fej fokhagyma
- só
- bors
- 200 ml tejszín
- 1 kanál liszt
A betéthez:
- 6 tojás
- 6 kanál gríz (búzadara)
Feltettem a vizet főni a tárkonnyal és az apróra vágott fokhagymával.
A tojásokat habosra vertem, picit megsóztam, beleszórtam a grízt és a felhevített olajon palacsinta sütőben mindkét oldalát megsütöttem.
(2 palacsintát készítettem,egyszerre túl sok)
Apró kockákra vágtam és a fővő levesbe tettem és kb 10 percig főztem.
A legvégén a lisztet kikevertem a tejföllel, és behabartam a levest.
Mossuk paprika négyfelé, távolítsuk el a magvakat, és a kivágott fehér elválasztó membránok. A bőrös oldal felé elfoglalt alufóliával lemez felfelé és civakodás a forró grill körül...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesAz aprólékot a leveszöldséggel, sóval megfőzzük. A csontról leszedett húst tányérra rakjuk, és összeaprítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A vajon a petrezselyemmel 1 evőkanál lev...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA felforrósított olajban megpirítjuk a felkarikázott virslit, majd kiszedjük az edényből és félretesszük. A finom kockákra vágott szalonnát a bőrével együtt a még mindig forró edén...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA ghee-n megpirítjuk kicsit a lisztet. Rögtön beleöntjük a paradicsomot, majd még a vizet és a cukrot, felforraljuk és kész.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű