1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg csuszatészta ( vagy száraz lasagne tészta összetörve)
4 db burgonya
1 csokor petrezselyem
3 ek napraforgó olaj
1 közepes db paprika
1 közepes db paradicsom
1 ek fűszerpaprika
2 l víz
A tésztát kevés olajon megpirítjuk. Folyamatosan kevergessünk, rázogassuk, hogy egyenletes legyen.
Ha szép barna lett, hozzátesszük a nagyon apróra felkockázott hagymát és 1-2 percig kevergetjük vele.
Beletesszük a pirospaprikát.
Vízzel felöntjük. Sózzuk. Beledobjuk a paradicsomot, paprikát és a kockára vágott burgonyát.
Puhára főzzük. A legvégén beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet.
Forraljunk fel 1,5 l vizet egy 2 l-es fazékban. Tegyük bele héjastól a megmosott fél vöröshagymát, a zeller és petrezselyem zöldet. Lassú tűzön főzzük 15 percig. Melegítsük fel az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a zellert apró kockára vágjuk. A margarint felolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a zellert is. Ha már megpárolódott, megszórjuk a lis...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElső lépésben a vajat kell megolvasztanunk a gáztűzhelyen, nem baj az se, ha picit több mint 5 dkg, az is megadja az ízét. Ha elolvadt a vajunk, mehet bele körülbelül 1 evőkanál...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűOlajat vagy zsírt forrósítok, abban beledobok egy pici fej hagymát, majd megszórom liszttel, nagyon gyenge rántást készítek, egy kicsit jobban megsütöm, aranysárgára, sül vele a ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz