A brokkoli kitűnő C-vitamin-, folsav- és ß-karotin-forrás.
•50 dkg brokkoli
•1 fej vöröshagyma
•5 dkg vaj
•8 dl víz
•Bio Vega-mix ételízesítő
•1,5 dl zabtejszín
•késhegynyi őrölt fekete bors és szerecsendió, só a szárnyas gombócokhoz:
•15 dkg csirkemell-filé
•0,5 dl zabtejszín
•1 tojás
•1 evőkanál zabkorpa
•só
•őrölt szerecsendió
Elkészítés
A csirkemellet kétszer ledarálom, a többi gombóchoz valóval összekeverem, és 15 percre a hűtőbe beteszem. Közben a brokkolit megtisztítom és rózsáira szedem. A hagymát olvasztott vajon megfuttatom, beleteszem a brokkolifejeket és felöntöm vízzel. Ételízesítővel, borssal, szerecsendióval ízesítem. Kis lángon felforralom, majd 20 percig alacsony lángon főzöm. Összeturmixolom és tejszínnel besűrítem, majd újra felforralom. A gombócnak valót kiveszem a hűtőből gombócokat formálok és a forrásban lévő sós vízben kifőzöm (kb 4-5 perc). Az összeturmixolt levesbe helyezve tálalom.
Mosd meg alaposan a póréhagymát. Ügyelj rá, hogy a levelei között is kimosd, mert oda sokszor beszorul a homok, és ha ezt nem mosod ki, akkor „recsegni” fog a levesed. Vágd vékony...
Elkészítési idő:A zöldségeket megmossuk és megpucoljuk, a hagymát apróra, a sárgarépát vékony karikára vágjuk. A brokkolit és a karfiolt kis rózsáira szedjük, a csirkemellet apró kockákra vágju...
Elkészítési idő:1. A vargányát 500 ml meleg vízben kb. 15 percet áztatjuk. Majd leszűrjük, az áztatóvizet felfogjuk. A vargányát kinyomkodjuk, majd apróra vágjuk. 2. A csiperkét és a hagymát apró...
Elkészítési idő: 28 percKészítsd elő a zöldségeket. A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a póréhagymát karikákra. A tököt vágd félbe, szedd ki a magját és vágd kockára. Ha a leggyakrabban kaph...
Elkészítési idő: