menu

Családireceptkönyv.hu

Legényfogó leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 közepes fej vöröshagyma
300 g csirkemell filé
300 g csirkemáj
3 közepes fej burgonya
2 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
150 g gomba - csiperke/sampion
200 g zöldborsó
3 evőkanál étolaj
400 ml víz
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
200 ml tejföl (20%-os)

feketebors (őrölt)
1 evőkanál petrezselyemzöld
1000 ml víz

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, a csirke mellett vékony csíkokra vágjuk, a májat megmossuk, feldaraboljuk, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk.
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirke mellett, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket is.
Megsózzuk, megszórjuk egy kevés őrölt borssal, adunk hozzá kb. 4 dl vizet. Fedő alatt 10 percig pároljuk.
Majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és a szeletelt gombát.
Felöntjük 1 liter vízzel és addig főzzük, míg a répa meg nem puhul.
Ha a répa megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a májat. Kb. még 10 percig főzzük.
A tejfölt, és a tejszínt csomómentesre keverjük.
Adunk hozzá 1 evőkanálnyi aprított petrezselymet.
A levesbe csurgatjuk a tejfölös keveréket, és összeforraljuk. (Aki szereti, a tárkonyt az a petrezselyemmel együtt teheti a levesbe.)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Zöldbableves
Zöldbableves

1. A zöldbab végeit lecsípjük és tetszés szerinti darabokra vágjuk. 2. A megtisztított hagymát és a szalonnát felkockázzuk. A hagymát a szalonnával a zsíron elkezdjük dinsztelni....

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Zöldséges húsgombócleves, az egyik legfincsibb leves
Zöldséges húsgombócleves, az egyik legfincsibb leves

A hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel és a borsót is beletesszük, fűszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pikáns korhelyleves
Pikáns korhelyleves

A füstölt húst 2 liter vízben puhára főzzük, majd a levéből kiszedjük. A füstölt léhez adjuk az előző este beáztatott babot, a leöblített és felaprózott savanyú káposztát, a kol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Köménymagos leves tojással
Köménymagos leves tojással

Világos rántást készítünk a zsírból és a lisztből, majd beleszórjuk a fűszerköményt és folyotonos kevergetés mellett 2-3 percig pirítjuk. Majd a tűzről levéve megsózzuk , megszórj...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk