menu

Családireceptkönyv.hu

Legényfogó leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 közepes fej vöröshagyma
300 g csirkemell filé
300 g csirkemáj
3 közepes fej burgonya
2 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1 db petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
150 g gomba - csiperke/sampion
200 g zöldborsó
3 evőkanál étolaj
400 ml víz
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
200 ml tejföl (20%-os)

feketebors (őrölt)
1 evőkanál petrezselyemzöld
1000 ml víz

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, a csirke mellett vékony csíkokra vágjuk, a májat megmossuk, feldaraboljuk, a zöldségeket meghámozzuk, karikákra vágjuk.
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirke mellett, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket is.
Megsózzuk, megszórjuk egy kevés őrölt borssal, adunk hozzá kb. 4 dl vizet. Fedő alatt 10 percig pároljuk.
Majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és a szeletelt gombát.
Felöntjük 1 liter vízzel és addig főzzük, míg a répa meg nem puhul.
Ha a répa megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a májat. Kb. még 10 percig főzzük.
A tejfölt, és a tejszínt csomómentesre keverjük.
Adunk hozzá 1 evőkanálnyi aprított petrezselymet.
A levesbe csurgatjuk a tejfölös keveréket, és összeforraljuk. (Aki szereti, a tárkonyt az a petrezselyemmel együtt teheti a levesbe.)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marhahúsleves metélttésztával
Marhahúsleves metélttésztával

A húst és a csontot megmossuk. A húst felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répát, fehérrépát nagyobb darabokra vágjuk, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Isteni finom marhahús leves
Isteni finom marhahús leves

A velős csontos húst oda tesszük vízbe főni .Miután felfőtt nagyon kicsi lángon 2 órát főzzük.Közben a habját leszedjük,hogy a leves tiszta legyen.Beletesszük a megtisztított ,feld...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Könnyű
share
Lisztgombóc leves,,,most már Eta módra,,,:-)
Lisztgombóc leves,,,most már Eta módra,,,:-)

Egy fazékba kockákra metélek 1 kis fej voroshagymát amit kis olajon vagy zsíron karikákra metélt zöldségekkel kicsit át sütök. Rakok rá egy kis piros paprikát, darált borsot s fel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves

Először feldaraboljuk a konyhakész tyúkot. A fejét levágjuk és a nyakából kihúzzuk a légcsövét, majd a hátára fektetjük. Következő lépésben levágjuk a combokat. A melle és a combja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk