30 dkg lencse
10 dkg füstölt szalonna, vagy egy darab bőrke
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db szárított erős paprika
1 kanál liszt
1 leveskocka
1 db babérlevél
só
bors
kakukkfű
A szalonna zsírját kiolvasztom, ráteszem az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Kicsit pirítom, majd ráteszem a szintén felaprított erős paprikát. Ezzel is kevergetem kicsit.
Megszórom liszttel, és amint átkevertem felengedem vízzel. Mehet bele a beáztatott lencse, 1 csipet kakukkfű, só, bors, babérlevél, leveskocka.
Akinek nem elég erős, tehet bele 1 hegyes erős paprikát, vagy erős pistát
Az aprólékot a leveszöldséggel, sóval megfőzzük. A csontról leszedett húst tányérra rakjuk, és összeaprítjuk. A karfiolt rózsáira szedjük. A vajon a petrezselyemmel 1 evőkanál lev...
Elkészítési idő: 40 percA tasak tartalmát fél liter forrásban lévő vízhez öntjük. Kézi habverővel simára keverjük. Gyakori kevergetés mellett, közepes lángon, 5 percig főzzük. Tálaláskor szórjuk meg snid...
Elkészítési idő: 5 percA meghámozott, megmosott krumplit vágd nagy darabokra. A póréhagymát tisztítsd meg, és vágd nagyobb darabokra. Mindegyik krémleves szűrt húslevessel (alaplével) készül Felhev...
Elkészítési idő:A hagymat finomra vagjuk, a repat felkockazzuk, a kaliforniai paprikat is nagyobb darabkakra vagjuk, A fokhagymat finomra vagjuk. A spenotleveleket ngyobb darabokra tepjuk , a mang...
Elkészítési idő: